Ανατολικά της Ισλανδίας, κάτι που μοιάζει με τεράστιο φίδι ή σκουλίκι έκανε την εμφάνισή του σε ένα βίντεο που έχει αναστατώσει το διαδίκτυο.

Η λίμνη Lagarfljot έχει το δικό της τέρας του Λοχ Νες, το οποίο σύμφωνα με την παράδοση ονομάζεται Lagarfljotsormurinn. Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Hjortur Kjerulf, ισχυρίζεται ότι ο φακός του «έπιασε» το συγκεκριμένο τέρας στα κρύα νερά της λίμνης.

Αυτό το τέρας έχει αρκετές διαφορές από το τέρας του Λοχ Νες, που φέρεται να διαθέτει ένα μεγάλο σώμα δεινοσαύρου που κρύβεται κάτω από το νερό. Επίσης το Λοχ Νες διαθέτει τεράστιο λαιμό και ουρά, ενώ το κεφάλι του μοιάζει με αλόγου.

Ο Loren Coleman, διευθυντής του Μουσείου International Cryptozoology στο Portland, δήλωσε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι το Lagarfljotsormurinn έχει μια τρομακτική ρομποτική εμφάνιση. Η τελευταία εμφάνιση αυτού του πλάσματος, σύμφωνα με τον Coleman, έγινε το 1998. Ο διευθυντής του μουσείου ανέφερε ότι η ιστορία με το συγκεκριμένο τέρας χρονολογείται από το 1345. Το ζώο φημολογείται ότι έχει μήκος 15 μέτρα!