Επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την οποία εκφράζει την ανησυχία του για το θέμα του καθαρισμού της θάλασσας του Θερμαϊκού κόλπου απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναλυτικά, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του:

«Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, οπότε και ολοκληρώθηκε η σύμβαση με τον τελευταίο ανάδοχο μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για την προκήρυξη νέου διαγωνισμού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει σταματήσει ο καθαρισμός της θάλασσας του Θερμαϊκού, να αυξάνεται καθημερινά η συσσώρευση απορριμμάτων στη θάλασσα της Θεσσαλονίκης και να επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο το ήδη περιβαλλοντικά υποβαθμισμένο θαλάσσιο μέτωπο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας αναφέρω ότι ο τελευταίος μειοδοτικός διαγωνισμός στοίχισε στο Υπουργείο εκατό χιλιάδες ευρώ. Θεωρώ αδιανόητο ένα παραγωγικό Υπουργείο όπως αυτό στο οποίο προΐσταστε, να μην μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσό για τον καθαρισμό της θάλασσας της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχετε σε περιβαλλοντικά ζητήματα, ευελπιστώ ότι θα δώσετε λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός και να ξεκινήσει και πάλι ο καθαρισμός της θάλασσας της Θεσσαλονίκης».