Διημερίδα ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα μέλη των εθελοντικών και διασωστικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στον Πύργο, στην μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας.

Η διημερίδα είναι προγραμματισμένη από καιρό και εντάσσεται στις τακτικές ενημερωτικές δράσεις της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η διημερίδα θα ξεκινήσει στις 4.45 το απόγευμα της Τετάρτης με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα.

Την ίδια ημέρα και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί, αρχικά ο γεωλόγος Νίκος Αγγελόπουλος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα αναπτύξει το θέμα τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού ατόμων μετά από σεισμό ενώ στη συνέχεια ο ειδικός εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών Βασίλης Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει με θέμα την παροχή πρώτων βοηθειών κατά τον απεγκλωβισμό ατόμων σε ένα σεισμό.

Οι εργασίες της διημερίδας, κατά την πρώτη μέρα, θα ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ.

Τη δεύτερη ημέρα της διημερίδας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 4.45 το απόγευμα ο Πυραγός της 6ης ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Βασίλης Μαρτζάκλης και νωρίτερα ο Επιπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Ηλίας Μανιάτης θα αναφερθούν στα μέσα απεγκλωβισμού και στους τρόπους συνεργασίας των εθελοντικών ομάδων κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμών ενώ στη συνέχεια θα γίνει και πρακτική επίδειξη στη χρήση εργαλείων του ειδικού οχήματος σεισμού που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Πηγή: econews

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.