Νέες «θύελλες» προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Γλυφάδας και του Μητροπολίτη Παύλου να τελέσουν εσπερινό, στο λυόμενο εκκλησάκι του κοιμητηρίου, που στήθηκε στον Υμηττό, σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα.

Την ώρα της ακολουθίας, η οποία τελέστηκε με αφορμή την πανήγυρη του ναού για τα γενέθλια της Παναγίας και στην οποία έδωσαν, μεταξύ άλλων, το «παρών» ο δήμαρχος Γλυφάδας, Κ. Κόκκορης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρίστος Βερελής και ο δημοτικός σύμβουλος, Οδυσσέας Παπαδόπουλος, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροένταση.

Μερίδα κατοίκων της περιοχής κατηγορεί το δήμο και την τοπική μητρόπολη για μη νόμιμες πρακτικές και προσπάθεια δημιουργίας «τετελεσμένου» στο παράνομο νεκροταφείο.

Υπενθυμίζεται πως η ανέγερση του κοιμητηρίου προκάλεσε, τον περασμένο μήνα, την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Σύμφωνα με έκθεση των επιθεωρητών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που έκαναν αυτοψία στο σημείο, προκύπτει ότι η εγκατάσταση του νεκροταφείου έγινε σε περιοχή όπου απαγορεύεται ρητά η χωροθέτηση κοιμητηρίων και κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής, δασικής, υγειονομικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, καθώς και κατά παράβαση του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και κάθε δεοντολογίας.