Εκατοντάδες Νεοζηλανδοί επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες τον Ζωολογικό Κήπο του Ουέλινγκτον για να αποχαιρετήσουν τον αυτοκρατορικό πιγκουίνο που εντοπίστηκε σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας τον Ιούνιο προκαλώντας τη μεγάλη έκπληξη των ειδικών, καθώς η απόκλιση από τον προορισμό του έφτασε τα… τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα!

Ο επονομαζόμενος «Happy Feet», από τη γνωστή ταινία, ανάρρωσε από τη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση τριών κιλών… άμμου από το στομάχι του. Εκτιμάται πως ο πιγκουίνος έφαγε την άμμο θεωρώντας πως πρόκειται για χιόνι που οι πιγκουίνοι τρώνε για να μείνουν ενυδατωμένοι.

Ο «Happy Feet» θα μεταφερθεί με ειδικό σκάφος ταξιδεύοντας επί τέσσερις ημέρες στη θάλασσα και στην πλάτη του φέρει πλέον μία ειδική συσκευή παρακολούθησης ούτως ώστε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου να παρακολουθούν την πρόοδό του.

Είναι μόλις ο δεύτερος αυτοκρατορικός πιγκουίνος που εντοπίζεται ποτέ στην ακτή Πέκα Πέκα της Νέας Ζηλανδίας.

Μία κάμερα που είχε τοποθετηθεί στον μικρό παγωμένο χώρο του στον ζωολογικό κήπο και μετέδιδε online την καθημερινότητά του είχε προσελκύσει την προσοχή τουλάχιστον 120.000 θεατών ενώ σε δημόσια καμπάνια για την κάλυψη του κόστους της ανάρρωσής του συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 11.000 λίρες.

Δείτε το βίντεο