Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας, τα μέλη της τοπικής κοινότητας Αράξου όσο και των μελών του δημοτικού συμβουλίου (όπου ομόφωνα τοποθετήθηκε για το κλείσιμο των Λατομείων), θεωρεί παράνομη, αντισυνταγματική και πέραν κάθε δεοντολογίας την προσπάθεια επαναλειτουργίας της λατομικής ζώνης του Αράξου.

«Τα λατομεία και γενικότερα η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία αλλά και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής για 60 και πλέον χρόνια.

Η δημοτική αρχή οραματίζεται την περιοχή του Αράξου και των Μαύρων Βουνών ως μια περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους για αυτό άλλωστε και έχει χαρακτηριστεί και ως προστατευόμενη περιοχή. Παράλληλα επιζητούνται τρόποι ανάδειξης τόσο της φυσικής ομορφιάς όσο και του Τείχους Δυμαίων που βρίσκεται στην περιοχή το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται ως μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και ήδη είναι επισκέψιμο για το κοινό. Μάλιστα ετοιμάζονται σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία, εκδηλώσεις ενημέρωσης και προβολής.

Είναι γεγονός ότι η λατομική δραστηριότητα υποβαθμίζει την περιοχή, την ποιότητα ζωής των πολιτών και εκμηδενίζει κάθε όραμα της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας των λατομείων του Αράξου, θα μας βρει κατηγορηματικά αντίθετους με κάθε τρόπο ακόμα και με ένδικο μέσο αν χρειαστεί».