Οι άγριες γάτες στην Αυστραλία, αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα. Όπως αποκαλύπτει το Vocativ, τα «ενοχλητικά» αιλουροειδή απειλούν την βιοποικιλότητα της περιοχής γιατί όπως τονίζεται, ωθούν στην εξαφάνιση τουλάχιστον 27 ενδημικά είδη και είναι πιθανό να απειλήσουν επιπλέον 124 απειλούμενα είδη.

Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση της χώρας, αποφάσισε να εξοντώσει πάνω από 2 εκατομμύρια άγριες γάτες, μέχρι το 2020, με την αιτιολογία ότι η γάτα σκοτώνει περίπου πέντε αυτόχθονα ζώα καθημερινά για τη τροφή της. Έτσι, πάνω από 120 από αυτά τα ζώα που αποτελούν τροφή για τις άγριες γάτες, βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή, μεταξύ άλλων, και της διάσημης ηθοποιούς και ακτιβίστριας για τα ζώα, Μπριζίτ Μπαρντό αλλά και του τραγουδοποιού, Morrissey οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους με μια επιστολή που απέστειλαν στην κυβέρνηση.

Ο Αυστραλός επίτροπος για τα απειλούμενα ζώα Gregory Andrews, με τη σειρά του ενημέρωσε τους δυο διάσημους καλλιτέχνες για το λόγο που η κυβέρνηση αποφάσισε κάτι τέτοιο, ζητώντας τους να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της πράξη της εξόντωσης. Όπως έγραψε στην επιστολή του: «Τα αυτόχθονα είδη μας απλώς δεν είναι προορισμένα για να συνυπάρχουν με άγριες γάτες. Δεν μπορούν να εξελιχθούν παράλληλα με τα αρπακτικά ζώα».

Η Μπαρντό χαρακτήρισε το πλάνο της κυβέρνησης «σκανδαλώδες και ντροπιαστικό» κάνοντας παράλληλα λόγο και για γενοκτονία:  «Αυτή η γενοκτονία των ζώων είναι απάνθρωπη και γελοία», είπε.