Το ποσό των 3.700.000 ευρώ εξασφάλισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης από το Πράσινο Ταμείο, για έργα και δράσεις αντιπυρικής προστασίας, λειτουργίας δασικών φυτωριακών εργασιών, δράσεις συντήρησης δασικού οδικού δικτύου και εργασίες καθαρισμού των εκτάσεων που διαχειρίζονται από τη Δασική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων θα γίνει με διαδικασίες «fast truck», μέσα στο 2011, ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη και επαρκής προστασία και αναβάθμιση των δασικών περιοχών.

Ειδικά για το οδικό δίκτυο έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης από τους αναδόχους στις Δασικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Σερρών, ενώ στις Π.Ε. Πιερίας, Ημαθίας και στο Άγιο Όρος αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι και στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και στην υλοποίηση των έργων.

Σε ό,τι αφορά το περιαστικό Δάσος Πάρκο της Θεσσαλονίκης «Σεϊχ-Σου» η Δασική Υπηρεσία έχει καταγράψει επί χάρτου τις θέσεις όπου υπάρχουν απορρίψεις μπαζών και απορριμμάτων, καθώς και τις ποσότητες αυτών και ξεκίνησε τις εργασίες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου και του καθαρισμού των μπαζών και των απορριμμάτων.