Σύντομα οι κάτοικοι των Τρικάλων πρόκειται να έχουν στις γειτονιές τους κάδους κομποστοποίησης οικιακών οργανικών αποβλήτων, καθώς ο δήμος συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «WASMAN» για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Οι 39 κάδοι που θα παραχωρηθούν χωράνε 340 λίτρα ο καθένας,  το ύψος τους φτάνει τα 87 εκατοστά, ενώ είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό πολυπροπυλένιο.

Οι συγκεκριμένοι κάδοι θα «φιλοξενηθούν» στις αυλές των ενδιαφερόμενων κατοίκων, πάνω σε χώμα και εκεί θα κομποστοποιούνται υλικά φυτικής προέλευσης, όπως υπολείμματα λαχανικών και φρούτων, ξερά φύλλα και κομμένο γρασίδι. Με τη δράση αυτή εξοικονομείται χρήμα, ενώ το περιβάλλον προστατεύεται, καθώς τα υπολείμματα αυτά θα κατέληγαν στον ΧΥΤΑ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τις δημοτικές αρχές να αναπτύξουν ένα πιο επωφελές σύστημα Διαχείρισης των Στερεών Δημοτικών Αποβλήτων με άξονα τη «στρατηγική με μηδέν απόβλητα», ενώ παράλληλα να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, καθώς και να γίνει ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.