Την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, 18-19 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε Διημερίδα που διοργανώνει η Helexpo, με αντικείμενο «Ενεργειακά Κτίρια – Θεμέλιο για την Ενεργοποίηση των Κατασκευών».

Στις 17:30 την Παρασκευή, ο κ. Μανιάτης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Διημερίδας και θα απευθύνει ομιλία προς τους Συνέδρους, με θέμα «Η Ενεργειακή Πολιτική της Πολιτείας και η Ανάπτυξη των Κατασκευών».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Διημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Μπάνιου, Προκατασκευών και Τεχνολογίας, Infacoma 2011, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.