Οι Ρεπουμπλικάνοι μπλοκάρουν δαπάνες 2,5 τρισ. ευρώ σε ενεργειακή απόδοση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάνοντας σύσταση στις ΗΠΑ να αποσύρουν τη χρηματοδότηση προς την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).

Η IPCC δεν κάνει πρωτότυπη έρευνα ούτε καθορίζει τις πολιτικές. Αντ’ αυτού, συνθέτει διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία για την κλιματική αλλαγή για να βοηθήσει το κοινό και τους πολιτικούς ιθύνοντες να κατανοήσουν την εξέλιξη της επιστήμης.

Η χρηματοδότηση υποστηρίζει έξοδα υλικοτεχνικής υποστήριξης για την οργάνωση της έρευνας από χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο οι οποίοι εργάζονται χωρίς άμεση αποζημίωση για σημαντικό χρόνο προκειμένου να συντάξουν έγγραφα για την IPCC.

Το έγγραφο που δημοσιεύθηκε από επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων υποθέτει ότι οι ΗΠΑ δαπανούν περίπου 12,5 εκατ. δολ. το χρόνο ως συμβολή στην IPCC. Σύμφωνα με την IPCC, ωστόσο, οι συνολικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2011 είναι χαμηλότερες από 10 εκατομμύρια δολ. Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ κυμαίνεται μεταξύ 200.000 δολ και 5,6 εκατ. δολαρίων στην ιστορία της IPCC.

«Είναι αρκετά κακό ότι ορισμένοι πολιτικοί έχουν επιλέξει να βάζουν παρωπίδες όταν πρόκειται για την επιστήμη του κλίματος και την προστασία των Αμερικανών από την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Lexi Shultz, νομικός διευθυντής της Ένωσης Ανήσυχων Επιστημόνων της ενέργειας και του κλίματος. «Τώρα προσπαθούν να μειώσουν τη χρηματοδότηση από μια διακεκριμένη ομάδα που ρίχνει φως στα θέματα αυτά για ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τα μέλη του Κογκρέσου που αρνούνται να αναγνωρίσουν την επιστημονική πραγματικότητα συνεχίζουν να καθυστερούν τις προσπάθειες για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών του θερμοκηπίου και να καταδιώκουν την IPCC. Πολλοί επιστήμονες στις ΗΠΑ συμβάλλουν στις προσπάθειες της IPCC και αντιπροσωπεύουν μερικά από τα καλύτερα μυαλά του έθνους μας», αναφέρει ο κ. Shultz.

«Τουλάχιστον, το κοινό αξίζει να ξέρει ακριβώς πόσο σοβαροί είναι οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής και να μην παραπλανούνται από πολιτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να μπλοκάρουν την πρόοδο για την καθαρή ενέργεια».

πηγή: greenbusiness