Οι ηθοποιοί κατεβαίνουν από τη σκηνή του ΚΘΒΕ

«Φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα περάσουμε απλήρωτοι» - Ματαιώνονται οι παραστάσεις


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΘΕΑΤΡΟ
22:30
22/12/2015
Οι ηθοποιοί κατεβαίνουν από τη σκηνή του ΚΘΒΕ
loading

Έπειτα από έκτακτη ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ματαιώνονται οι παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ, αύριο Τετάρτη, οι απογευματινές παραστάσεις (η στάση εργασίας θα είναι δίωρη, από 18.00 -20.00).

Την ημέρα των Χριστουγέννων (Παρασκευή 25/12), όλες οι παραστάσεις των έργων θα δοθούν κανονικά.

Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26/12 και 27/12, δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις (οι στάσεις εργασίας, που εξήγγειλε εκτάκτως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ορίστηκαν για: Σάββατο 26/12/15 από 18:00 έως 20:00 & 21:00 έως 23:30 και Κυριακή 27/12/15 από 11:00 έως 13:00 & 19:00 έως 21:00). Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από την επομένη των απεργιών έως και τις 27/12/15.

Σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν: «Φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα περάσουμε απλήρωτοι. Οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, θλίβονται με την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει. Θλίβονται για την αναξιοπρέπεια που τους επιβάλλεται από την πολιτεία, για την αναλγησία της κυβέρνησης, που έμοιαζε 'πολιτισμένη' και δεν προϊδέαζε κανέναν για την πλήρη απαξίωση του πολιτισμού που θα έφερνε».

Στην ίδια ανακοίνωση, με την οποία οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ ανακοινώνουν τις «άμεσες κινητοποιήσεις τους προκειμένου να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα του ΚΘΒΕ» ζητούν:

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, που είναι 3 μήνες μισθοί και 16 μήνες εξαιρέσιμα.

- Ακύρωση παρακράτησης του 5% της τακτικής επιχορήγησης.

- Αποστολή έκτακτης επιχορήγησης, σχετικής με οφειλές του κράτους απέναντι στο ΚΘΒΕ (χρέος Όπερας, επιστροφή ΦΠΑ, χρωστούμενα από Δημήτρια παρελθόντων ετών).

- Επίσκεψη υπουργού στο ΚΘΒΕ και

- να σταματήσει η απαξίωση του πολιτισμού και η κατεδάφιση των εργασιακών, ιδιαίτερα από μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε ως «φιλολαϊκή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει