Μετά τις αριστουργηματικές «Τρεις αδερφές» (2018), που θα μας μείνουν αξέχαστες λόγω της εξ ολοκλήρου απόδοσης του τσεχοφικού έργου στη νοηματική γλώσσα, ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Τιμοφέι Κουλιάμπιν επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό.

Ο γνωστός για την ποιητική σκηνοθετική ματιά του σκηνοθέτης θα ανοίξει τα φετινά Επιδαύρια με το έργο «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, στις 5 και 6 Ιουλίου, μια διεθνή παραγωγή του Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα. Σπουδαίοι/ες Έλληνες και Ελληνίδες ηθοποιοί απαρτίζουν τον θίασο, δίνοντας σάρκα και οστά στο κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα.

Σχεδιασμένη αποκλειστικά για το αργολικό θέατρο, η πολυαναμενόμενη αυτή παραγωγή ενώνει δημιουργικά γι’ άλλη μια φορά έναν ξένο σκηνοθέτη με την ελληνική σκηνή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον διεθνή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και το πνεύμα της εξωστρέφειας που επιδιώκεται συνειδητά τα τελευταία χρόνια.

Συντελεστές

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
Σκηνοθέτης: Timofey Kuliabin
Δραματουργός: Roman Dolzhansky
Σύμβουλος δραματουργίας: Ιώ Βουλγαράκη
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Ανθή Ευστρατιάδου Ιφιγένεια, Μαρία Ναυπλιώτου Κλυταιμνήστρα, Νικόλας Παπαγιάννης Μενέλαος, Δημήτρης Παπανικολάου Πρεσβύτης, Θάνος Τοκάκης Αχιλλέας, Νίκος Ψαρράς Αγαμέμνων
Χορός: Δημήτρης Γεωργιάδης, Χρήστος Διαμαντούδης, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Μπούτσικος, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη Ζώνη 55€
Ζώνη Α 50€
Ζώνη Β 30€
Άνω Διάζωμα (Γ΄ΖΩΝΗ) 25€
Άνω Διάζωμα (Δ΄ΖΩΝΗ) 5€ – 20€
Άνω Διάζωμα (Ε΄ΖΩΝΗ) 5€ – 15€
Άνω Διάζωμα (ΣΤ΄ΖΩΝΗ) 10€

Προπώληση: more.com

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
5 και 6 Ιουλίου 2024 στις 21:00
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους