Αν ένα ταξίδι στο εξωτερικό με την υπάρχουσα πραγματικότητα μοιάζει σχεδόν αδύνατο, τα στέκια που θα βρείτε στο κέντρο της Αθήνας σας ταξιδεύουν, έστω και νοητά, μέσα από τις γεύσεις τους σε διάφορα σημεία του κόσμου. Από την Κούβα, τη Χαβάη και το Περού, μέχρι την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μέση Ανατολή και το Βιετνάμ ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου μόλις ξεκίνησε!

Ovio

Το «παιδάκι» του τηλεοπτικού σεφ Πάνου Ιωαννίδη, που μέσα από το επιτυχημένο ριάλιτι μαγειρικής Master Chef έχει εκφράσει δημοσίως την αγάπη, αλλά και την εξειδίκευσή του στην ιταλική κουζίνα, δεν θα μπορούσε παρά να μην ακολουθεί τα βήματά του. Επί της Απόλλωνος (νο 4), μια ανάσα από το Σύνταγμα, πιάτα βασισμένα στην ιταλική κουζίνα παρασκευάζονται με έμφαση στις ελληνικές, πρώτες ύλες. Στα πιάτα αναφοράς του καταλόγου τα υποδειγματικά ριζότι, με την υπογραφή του Πάνου Ιωαννίδη.

Feyrouz

Για μια άκρως ανατολίτικη γευστική εμπειρία το Feyrouz κοντά στο Μοναστηράκι (Καρόρη 23 & Αιόλου), είναι αυτό ακριβώς που θα σας ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή. Εδώ θα δοκιμάσετε, ομολογουμένως, ένα από τα πιο αυθεντικά και νόστιμα λαχματζούν στην πόλη, με τη χαρακτηριστική λεπτή πιτούλα με μοσχαρίσιο κιμά, κρεμμυδάκι και ψιλοκομμένα μυρωδικά. Όλα παρασκευάζονται από τα χέρια της ιδιοκτήτριας και σεφ, στην οποία το street food στέκι οφείλει και την ονομασία του. Σαλάτες, σούπες, πίτες και πεϊνιρλί συμπληρώνουν τις επιλογές του καταλόγου.

Poke Hawaiian

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.

Louis Bistrot D’Athenes

Louis Bistrot

Το Louis Bistrot D’Athenes είναι ένα μπιστρό με γαλλική φινέτσα και αναγεννησιακή αισθητική, γαλλική κουζίνα και εξειδίκευση στο κρασί στην καρδιά της πόλης (Καλαμιώτου & Αθηναΐδος 3). Σε καθημερινή βάση σερβίρεται brunch και μεσημεριανό, με πιάτα σημεία αναφοράς του μενού την ταλιάτα μόσχου και το αποδομημένο μιλφέιγ πραλίνας. Η ενημερωμένη wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Los Gatos

Το Los Gatos, στον πεζόδρομο της Ρόμβης ( Ρόμβης 17 & Κλειτίου 1) στο κέντρο της Αθήνας τιμά την ισπανική κουζίνα και συστήνει σε εκλεκτές νοστιμιές παρασκευασμένες από επιλεγμένες πρώτες ύλες εποχής όπως tapas –μπρουσκέτες με προσούτο, μοτσαρέλα, ντομάτα ή καπνιστό σολομό και σάλτσα γιαουρτιού στις must επιλογές– και χειροποίητες τάρτες ημέρας. Στο μικρό, αλλά ενημερωμένο, μενού του θα βρείτε, επίσης διάφορες, ποικιλίες (τυριών, αλλαντικών και tapas), διάφορα ορεκτικά, φρέσκα ζυμαρικά και την φημισμένη ισπανική παέγια. Στα συν η ποικιλία σε τυριά και αλλαντικά και η εκλεκτή λίστα κρασιών.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, το άρτι αφιχθέν μπαρ έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού -street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.