Αυτήν την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη την τιμητική της έχει η Γαλλία, με τις τρεις από τις συνολικά πέντε νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα να έχουν γαλλική καταγωγή.

Ο λόγος για μία κωμωδία, μία κομεντί και ένα θρίλερ που προβάλλονται για πρώτη φορά στις αίθουσες του σινεμά σήμερα, ενώ μία περιπέτεια φαντασίας και μία κοινωνική ταινία ολοκληρώνουν την πεντάδα.

Η καλοσύνη των ξένων (The Kindness of Strangers)

Περιπέτεια φαντασίας, 112′

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ

Πρωταγωνιστούν: Ζόι Καζάν, Άντρια Ράισμπορο, Ταχάρ Ραχίμ, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζέι Μπαρουσέλ, Μπιλ Νάι

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου.

Η Άλις (Άντρια Ράισμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.

Οι Μεταφραστές (Les Traducteurs/ The Translators)

Γαλλικό θρίλερ, 105′

Σκηνοθεσία: Régis Roinsard

Πρωταγωνιστούν: Lambert Wilson, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Alex Lawther, Anna-Maria Sturm, Frédéric Chau, Maria Leite, Μανώλης Μαυροματάκης

Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Αλλά μόλις εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος και ένας χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό, ένα ερώτημα γίνεται εμμονή: πώς διέρρευσε το βιβλίο;

Ραντεβού Με Τους Μαλάουα (Rendez-Vous Chez Les Malawas)

Γαλλική κωμωδία, 93′

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χουτ

Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σιλβί Τεστούντ

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα». Μια κωμωδία που μας οδηγεί στην άγρια φύση… και στην ανθρώπινη φύση.

Μόνοι στο Παρίσι (Deux Moi/ Someone Somewhere)

Γαλλική κομεντί, 110′

Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch

Πρωταγωνιστούν: François Civil, Ana Girardot, Camille Cottin

Ο Ρεμί και η Μελανί ζουν στο Παρίσι. Υποφέρουν από κατάθλιψή και χρειάζονται κάποιον να τους αγαπήσει. Μένουν τόσο κοντά αλλά δεν γνωρίζονται και ας ταιριάζουν τόσο. Άραγε η τύχη θα τους φέρει στον ίδιο δρόμο; Ο βετεράνος σκηνοθέτης της ρομαντικής κομεντί επιστρέφει με μία ταινία για την τύχη και την αγάπη με φόντο την πιο ερωτική πόλη του κόσμου.

Τιμώμενος Επισκέπτης

Καναδέζικη κοινωνική, 105′

Σκηνοθεσία: Ατόμ Εγκογιάν

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Θιούλις, Λουκ Γουίλσον

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται αδίκως για ένα, σεξουαλικής φύσεως, έγκλημα.

Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιάλλακτη στάση της κόρης του, και η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την ζωή του.