Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν είσοδος στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης

Αφορφμή για μια πολιτιστική έξοδο


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΕΞΟΔΟΣ
15:11
18/04/2019
Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν είσοδος στα μνημεία και τα μουσεία της πόλης
4
loading

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου, σήμερα η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της πόλης θα είναι δωρεάν.

Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS) ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η ιδέα «ρίχτηκε» στις 18 Απριλίου του 1982, κατά τη διάρκεια ενός συμποσίου του ICOMOS στην Τυνησία και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO τον Νοέμβριο του 1983.

Η επέτειος αυτή αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο κάθε μορφής εκδηλώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται όχι μόνο να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό η σημασία των μνημείων κάθε χώρας και τα προβλήματά τους, αλλά και να προωθηθεί η υπόθεση της προστασίας και ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή.

*Για να είστε σίγουροι ότι το μουσείο που θέλετε να επισκεφθείτε διαθέτει δωρεάν είσοδο σήμερα, καλύτερα να τηλεφωνήσετε για επιβεβαίωση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  ευχαριστούμε

 2. avatar χμμμ

  Το άρθρο έχει ώρα ανάρτησησ 15:11. Πότε περιμένετε να το διαβάσουμε και να πάμε;

 3. avatar Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

  Εμείς πρέπει να καθιερώσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημονίων..

 4. avatar KΛΕΩΝ

  Γι\'αυτο ειναι κλειστη η Ακροπολη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει