Η Αγγλίδα τραγουδίστρια Ellie Goulding επανήλθε με νέο τραγούδι το οποίο συνόδευσε ένα βίντεο κλιπ που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Η τραγουδίστρια εμφανίζεται με εσώρουχα που αφήνουν σε κοινή θέα το ένα της στήθος ενώ η χορευτική της ομάδα της που αποτελείται από άντρες χορευτές εμφανίζονται στο κλιπ με εσώρουχα και μαύρες γόβες. Σε άλλα πλάνα του βίντεο κλιπ, η 35χρονη φαίνεται να έχει πιάσει έναν χορευτή από τα μπράτσα και να του δίνει ένα μεγάλο φιλί που διαρκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της σκηνής που γύρισαν μαζί.

 Στο Instagram της, η Goulding  έγραψε: «Το Let it Die είναι για μια σχέση που διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο χρειαζόταν. Αντί να δίνεις αγάπη στον εαυτό σου, τα ξοδεύεις όλα σε κάποιον άλλο και δεν σου μένει τίποτα, οπότε μπορεί να γίνει τοξικό και επιβλαβές. Όταν υπάρχει ένταση και ανάγκη πολύ γρήγορα στην αγάπη, έρχεται η ρήξη».

Το βίντεο κλιπ μέσα σε λίγες ώρες έχει αποσπάσει χιλιάδες σχόλια. Αν και τα περισσότερα από τα σχόλια ήταν αποθεωτικά κάποιοι από τους χρήστες των social media δυσανασχέτησαν με το βίντεο κλιπ. «Σταματήστε να φοράτε γόβες» έγραψε ένας σχολιαστής εν΄λω κάποιος άλλος πρόσθεσε «Δεν καταλαβαίνω αυτή τη μόδα που οι άντρες φορούν γυναικείες γόβες και ρούχα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Apple Music 1, είπε ότι οι στίχοι του «Let It Die» είναι εμπνευσμένοι από μία ταραχώδη σχέση που βίωσε. «Ήταν σαν να πρέπει να βγάλω κάτι από το στήθος μου… προκαλούσε πόνο και στους δύο. Ήταν τοξικό. Γι’ αυτό είμαι πολύ άγρια όσον αφορά τους στίχους σε αυτό το τραγούδι. Ξέρεις όταν φτάσεις σε αυτό το σημείο, απλά πρέπει… η ζωή είναι πολύ μικρή, πρέπει απλώς να την αφήσεις να φύγει».