Με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε στο Dolby Theater η 92η τελετή απονομής των Όσκαρ. Η τραγουδοποιός Τζανέλ Μονέ κατάφερε να κάνει τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν μαζί της, δίνοντάς τους ακόμα και το μικρόφωνο!

Η Μονέ εμφανίστηκε σε ένα σκετς σαν άλλος Fred Rogers από την ταινία «It’s a beautiful day in the neighbourhood», πρωταγωνιστής της οποίας ήταν ο Τομ Χανκς, ο οποίος έχασε το Όσκαρ για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο από τον Μπραντ Πιτ.

Η τραγουδοποιός θέλησε έτσι να τιμήσει μία από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες της Αμερικής, (πέθανε το 2003) που είχε κάνει το παιδικό πρόγραμμα «Mister Rogers’ Neighborhood» εθνικό θησαυρό της Αμερικής.

«Γεια σας γείτονες! Απόψε γιορτάζουμε το σινεμά – την τέχνη του να αφηγείσαι ιστορίες. Ήρθε η ώρα να ζωντανέψουν τα Όσκαρ» είπε η Τζανέλ Μονέ, που συνέχισε με ένα μουσικοχορευτικό νούμερο, παρέα με τους χαρακτήρες των οκτώ ταινιών που ήταν υποψήφιες για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η Μονέ δεν παρέλειψε να περάσει και τα μηνύματά της. «Τιμούμε όλες τις γυναίκες που σκηνοθέτησαν εκπληκτικές ταινίες» είπε και ευχήθηκε έναν χαρούμενο Φεβρουάριο, ο οποίος είναι ο «Μήνας της Μαύρης Ιστορίας» (Black History Month), αφήνοντας υπονοούμενα στην Ακαδημία για την έλλειψη πολυ-πολιτισμικότητας στις υποψηφιότητες των τελευταίων χρόνων.

Ο Μήνας της Μαύρης Ιστορίας αποτελεί ετήσια εκδήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως, αλλά και στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, για την ανάμνηση των σημαντικών ανθρώπων και γεγονότων στην ιστορία της αφρικανικής διασποράς.

Δείτε τις φωτογραφίες: