Ο Σεπτέμβρης μπαίνει δυναμικά με πολυαναμενόμενες πρεμιέρες. Αυτή που ξεχωρίζει είναι σίγουρα το «Fast & Furious: Hobbs & Shaw», ενώ  για τους μικρούς φίλους επιστρέφει το «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2» μαζί με το αιώνιο ερώτημα: τι κάνουν τα κατοικίδια σπίτι όταν λείπουν τα αφεντικά.

Μητρικό Ένστικτο (Duelles)

97’

Σκηνοθεσία: Olivier Masset-Depasse

Πρωταγωνιστούν: Veerle Baetens, Anne Coesens, Mehdi Nebbou, Arieh Worthalter

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Alice και η Céline ζουν με τις οικογένειές τους σε προάστιο των Βρυξελλών. Είναι αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή που ένα τραγικό γεγονός κλονίζει την καθημερινότητά τους.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

135’

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ιντρις Ελμπα, Χέλεν Μίρεν

Ο Χομπς και ο Σο αποτελούν ένα εκρηκτικό δίδυμο δράσης που μάχονται μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσης. Όταν, όμως, ένας αναρχικός, που ειδικεύεται στην κυβερνο-γενετική, ο Μπρίξτον αποκτά τον έλεγχο μίας ύπουλης βιο-απειλής, που μπορεί να αλλάξει την ανθρωπότητα για πάντα, οι δύο ορκισμένοι εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κατεβάσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός κι επικίνδυνος και από τους ίδιους.

La Dolce Vita (Η Γλυκιά Ζωή)

Σινεφίλ 174’

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ανίτα Εκμπεργκ, Ανούκ Εμέ

Ένας δημοσιογράφος στη Ρώμη της δεκαετίας του 1950 που καλύπτει τις κοινωνικές ειδήσεις, πιστεύει πως το μυστικό της ζωής βρίσκεται στον πλούτο. Όταν όμως χάνει τον καλύτερό του φίλο, καταλαβαίνει ότι τελικά αλλού είναι το νόημα της ζωής.

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (The Secret Life of Pets 2)

Παιδικό, 86’

Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό

Ο Μαξ περνάει μια παράξενη φάση ζωής. Η ιδιοκτήτριά του, έχει πλέον παντρευτεί και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι, το οποίο ο Μαξ αισθάνεται πως είναι ανυπεράσπιστο και πρέπει να προστατέψει με κάθε τρόπο. Αυτή η αίσθηση θα του δημιουργήσει πολλά νευρικά τικ και νευρώσεις συμπεριφοράς. Ένα ταξίδι στην εξοχή, μαζί με τον αδελφό του, τον μαλλιαρό Δούκα, ίσως να δώσει τη λύση σε όλα.

Κλεμμένα Φιλιά (Baisers Voles)

91’

Σκηνοθεσία:  François Truffaut

Πρωταγωνιστούν: Jean-Pierre Léaud, Claude Jade, Delphine Seyrig

Όταν απολύεται από τον στρατό, ο 20χρονος Αντουάν Ντουανέλ επιστρέφει στην παριζιάνικη καθημερινότητα ως ενεργός πολίτης. Χάρη σε γνωριμίες του πατέρα της φιλενάδας του Κριστίν, πιάνει δουλειά ως θυρωρός σε ένα φθηνό ξενοδοχείο της Μονμάρτης, όπου μετά την επαφή του με έναν ντεντέκτιβ καταλήγει μισθωτός ενός γραφείου ιδιωτικών ερευνών και στη συνέχεια δήθεν υπάλληλος σε ένα κατάστημα υποδημάτων, κατ’ ανάθεση του ιδιοκτήτη του, ο οποίος ψάχνει να μάθει γιατί όλος ο κόσμος τον μισεί. Η αποστολή θα τον οδηγήσει σε ερωτικές περιπτύξεις με τη μεσήλικα σύζυγο του αφεντικού, αλλά ταυτόχρονα θα τον φέρει αντιμέτωπο με αισθηματικά διλήμματα.