Ο Woody Allen, στέλνει το δικό του μήνυμα στην τρόικα και τη Γερμανίδα καγκελάριο, βάζοντας πλάτη σε όσα βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Ο διάσημος σκηνοθέτης θα κάνει μια ταινία-ύμνο για την Αθήνα και μάλιστα αναμένεται να ταξιδέψει στις αρχές Μαΐου στην Αθήνα.

Η ταινία θα διηγείται τη ζωή ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, γράφοντας ένα επικό μυθιστόρημα για την ελληνική κρίση.Τα περισσότερα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, γύρω από την περιοχή της Πλάκας, στην Κεφαλονιά, στη Σκιάθο και τη Λέσβο.

Ο Woody Allen επιθυμεί να συνεχίσει τον κύκλο των ταινιών του με θέμα τις ιστορικές πόλεις της Ευρώπης με μια ταινία – ύμνο για την Αθήνα. Όπως γράφει η εφημερίδα Real, ο διάσημος σκηνοθέτης θα επισκεφθεί τη χώρα μας στις αρχές Μαΐου. Κύριο μέλημά του είναι να μεταδώσει μέσα από τη νέα του ταινία, ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Κινηματογραφώντας την Αθήνα της κρίσης και των συσσιτίων, επιθυμεί να μάθουν σε όλο τον πλανήτη τι περνούν οι Έλληνες.

Σύμφωνα με τη Real, τον ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Brad Pitt, ενώ την Ελληνίδα αγαπημένη του θα υποδυθεί, κατά πάσα πιθανότατα, η Penelope Cruz. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στην Κεφαλονιά, στη Σκιάθο, τη Λέσβο και σε νησιά των Σποράδων.

Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν ο Woody Allen και ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας Paul Auster..