Η Anailin de la Rua de la Torre και ο Javier Nunez Florian, 20 ετών και οι δύο, πρωταγωνιστούν στην κουβανέζικη ταινία «Una Noche», που πραγματεύεται την προσπάθεια νεαρών Κουβανών να διαφύγουν από το νησί και να πάνε στις ΗΠΑ.

Οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές επρόκειτο να εμφανιστούν στην πρεμιέρα της ταινίας τους στο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca στη Νέα Υόρκη, την περασμένη Παρασκευή.

Όσο κι αν τους περίμενε ο συμπρωταγωνιστής τους, επίσης 20 ετών, Dariel Arrechada, κανείς τους δεν εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί!

«Είμαι μόνος μου στη Νέα Υόρκη» είπε ο ίδιος στη Huffington Post και πρόσθεσε ότι κανείς από το συνεργείο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους.

Όλοι οι ηθοποιοί πήγαιναν για πρώτη φορά στην Αμερική. Η σκηνοθέτιδα, Lucy Mulloy, είχε γράψει στο twitter της πριν από ένα μήνα περίπου ότι όλοι οι ηθοποιοί ήταν ενθουσιασμένοι που θα πήγαιναν στο φεστιβάλ κινηματογράφου, καθώς δεν είχαν ταξιδέψει άλλη φορά!

Σε κάθε έναν από αυτούς δόθηκε βίζα μερικών ημερών και απ’ ό,τι φαίνεται ο Arrechada θα είναι ο μοναδικός που θα επιστρέψει στην Κούβα. «Είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και η κοπέλα μου εκεί» είπε ο ίδιος.

Άλλωστε, όπως τόνισε, η ιδέα του να μάθει μια καινούρια γλώσσα και να προσαρμοστεί σε μια νέα κουλτούρα του φαινόταν αρκετά δύσκολη, για να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει το σπίτι του.

«Δεν ξέρω κανέναν εδώ. Δε γνωρίζω τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και δεν ξέρω και καλά αγγλικά».

Η Mulloy δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση των δύο νεαρών ηθοποιών να «εξαφανιστούν» και έκπληκτη που επέλεξαν να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους.

«Πίστευα ότι θα ήθελαν να έρθουν εδώ και να ζήσουν από κοντά το φεστιβάλ, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην Κούβα. Υπάρχει το εμπάργκο και αρκετές προκλήσεις» πρόσθεσε.

Στην περίληψη της ταινίας της αναφέρει ότι οι «νεαροί Κουβανοί Raul και Elio έχουν μπουχτίσει να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ φροντίζουν για τους πλούσιους τουρίστες που φτάνουν στο νησί και τους μπαίνει στο μυαλό η ιδέα να διαφύγουν από τα στενά όρια του νησιού τους και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στο Μαϊάμι».

Όπως γράφει η Huffington Post ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Κούβα είναι 20 δολάρια το μήνα. «Είναι επιλογή τους όμως. Αν θέλει κανείς να μείνει στις ΗΠΑ, ας το κάνει. Όποιος θέλει να επιστρέψει ας επιστρέψει. Έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας από τη ζωή του» είπε ο Arrechado.