Αφήστε ο, τι κάνετε, γιατί αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο για όσους υπήρξαν φαν της σειράς, «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;». Μετά από 25 χρόνια από το πρόωρο κόψιμό της από τον τηλεοπτικό «αέρα» του Mega, η σειρά επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με τη μορφή δύο ταινιών!

Η παραγωγή της ταινίας θα είναι του Παντελή Καλατζή και της Showtime Productions και το σενάριο και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

Η μαύρη κωμωδία του Mega δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Παρά το γεγονός ότι η σειρά από την αρχή σημείωνε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, τα γυρίσματα τελικά διακόπηκαν κατά τη διάρκεια του 7ου επεισοδίου (το οποίο παρέμεινε και ημιτελές), αφήνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης στο πιο ενδιαφέρον της σημείο: στη στιγμή της κατά πρόσωπο αντιπαράθεσης των τεσσάρων πρωταγωνιστριών με τον «εχθρό» τους.

Και έτσι δεν μάθαμε τι απέγιναν τελικά αυτά τα τέσσερα κορίτσια που αφού είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία, αποφάσισαν κάποια στιγμή να εκδικηθούν τον υπεύθυνο: τον κοινωνικό λειτουργό του ορφανοτροφείου που μεγάλωσαν. Τον άνθρωπο που τις κακοποιούσε σεξουαλικά και που έχει μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα από την Αμερική ως προστάτης των, ανά τον κόσμο, κακοποιημένων παιδιών. Η Αλέκα, η Ντομινίκ, η Φωφώ και η Πόπη τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε. Και κατέστρωσαν τα σχέδιά τους, που όμως … έμειναν στη μέση.

Τι θα δούμε στην ταινία

Η ταινία παρακολουθεί τις ζωές τεσσάρων γυναικών, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίες συναντιούνται αρχικά κατά την πρώτη δεκαετία της ζωής τους σε ένα ορφανοτροφείο όπου κακοποιούνται σεξουαλικώς και κατ’ εξακολούθηση από έναν κοινωνικό λειτουργό, τον Γεράσιμο Μαντά, και ορκίζονται κάποτε να πάρουν εκδίκηση. Τώρα ξανασυναντιούνται με σκοπό να κάνουν πράξη την υπόσχεσή τους.

Και έτσι, θα μάθουμε πώς ολοκληρώνεται το σχέδιο εκδίκησης των τεσσάρων γυναικών, τις όποιες συνέπειες των πράξεων τους και τον αντίκτυπο που αυτή η πράξη θα έχει στην ελληνική κοινωνία του σήμερα.

Το καστ των δυο ταινιών θα ολοκληρωθεί σύντομα, οπότε και θα ανακοινωθούν κι επίσημα τα ονόματα. Στην τηλεοπτική σειρά οι Άβα Γαλανοπούλου, Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη και Ελένη Ράντου ήταν οι 4 ηρωίδες που αποφάσισαν ως ενήλικες να εκδικηθούν τον κακοποιητή τους και με τη βοήθεια της πένας των Ρήγα – Αποστόλου να μιλήσουν στο κοινό για τη σεξουαλική κακοποίηση, που δυστυχώς σήμερα, το θέμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τι ψυχή θα παραδόσεις μωρή

Συντελεστές

Παραγωγή: Showtime Productions
Παραγωγός: Παντελής Καλατζής
Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Έναρξη γυρισμάτων: 2024
Προβολή στις αίθουσες: Ιανουάριος 2025