Παρόλο που ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει μέρα, μία τυρόπιτα -και κυρίως από τις κορυφαίες της πόλης- την ημέρα, σίγουρα αποτελεί το καλύτερο και πιο νόστιμο ξεκίνημα. 

Με τραγανό φύλλο ή ταψιού, κουρού ή στο τηγάνι, όποια και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο. 

Άριστον

Τυρόπιτες Άριστον

Αν ένα μαγαζί έχει συνδυάσει το όνομά του με την Βουλής, αυτό αδιαμφισβήτητα είναι το Άριστον στον αριθμό 10. Οι μυρωδιές από τις ολόφρεσκες και φρεσκοψημένες πίτες του, από τις πιο γνώριμες για όσους δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ η βουτυράτη κουρού του, έχει μεγαλώσει γενιές γενιές. Σε καθημερινή βάση, το Άριστον φουρνίζει, εκτός από την περίφημη τυρόπιτα κουρού –η πιο ιστορική στην πόλη– 22 περίπου διαφορετικές γεύσεις σε αλμυρές πίτες με χειροποίητο φύλλο (σπανάκι, μανιτάρι, πιπεριά, κολοκύθι, πράσο κ.α. αναλόγως και τις φρέσκες πρώτες ύλες της εποχής) και 10 γλυκές (μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα). Ενώ, στις βιτρίνες του παρατηρούμε και κάποια γλυκά, κυρίως εκείνα που υπάρχουν στην ελληνική παράδοση. 

Μακεδονικόν 

Τυρόπιτα Μακεδονικόν

Στη συμβολή της Ιπποκράτους με τη Σόλωνος, το Μακεδονικόν αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου. Η εικόνα ταξιδεύει στην παλιά καλή Αθήνα, ενώ η τυρόπιτα ταψιού του συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες της πόλης. Δοκιμάστε ακόμη κιμαδόπιτα και σπανακόπιτα, αλλά και μπουγάτσα

Μαμ

Τυρόπιτα Μαμ

Λειτουργεί από το 1958 και πρόκειται για μία από τις πιο φημισμένες γευστικές στάσεις του κέντρου. Στο Μαμ, επί της Πεσμαζόγλου (νο 3), η τυρόπιτα παράγεται με φρέσκα αυγά, βούτυρο γάλακτος και ελληνικό αλεύρι, ενώ ξεχωρίζει για το χρυσαφί φύλλο και την ισορροπία γεύσεων που διατηρείται μεταξύ του φύλλου και της γέμισης. Η ζύμη κουρού παράγεται με ιδιαίτερη μαεστρία, ενώ το ψήσιμό της της προσδίδει την κατάλληλη τραγανότητα.

Δήμητρα Γουναρίδη

Τυρόπιτα Γουναρίδη

Με μεγάλη παράδοση στις πίτες και τα γλυκά της Μικράς Ασίας, το εργαστήριο φύλλου και ζαχαροπλαστικής «Δήμητρα Γουναρίδη» στη Νέα Ιωνία (Ευαγγελικής Σχολής 5) γράφει τη δική του ιστορία από το 1945. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες, φημίζεται για τις τρίγωνες χειροποίητες πίτες (η τυρόπιτα σημείο αναφοράς τους) με τις οποίες έγινε και διάσημο. Επιπλέον, διαθέτει και σπιτικές πίτες ταψιού με φύλλο ματσόβεργας.