Μια φωτογραφία από διαγραμμένη σκηνή του «Avengers: Endgame» θα μπορούσε να ενισχύσει μια θεωρία για τον κακό της ιστορίας, τον Thanos, σύμφωνα με την οποία μπορεί να επιστρέψει.

Ο Independent αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα απόσπασμα της ταινίας, που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στην υπηρεσία streaming Disney Plus, και αποτελεί μια εναλλακτική εκδοχή μιας συνομιλίας μεταξύ του Hulk (Μαρκ Ράφαλο) και της Ancient One (Τίλντα Σουίντον) που εμφανίζεται στην ταινία.

Ο χαρακτήρας της Σούιντον φαίνεται να λέει στον Ράφαλο ότι η αφαίρεση μιας πέτρας δημιουργεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι που παραλείφθηκε από την ταινία, ότι έχει ήδη χρησιμοποιήσει τη Λίθο του Χρόνου για να δει πέρα από τον ίδιο της το θάνατο.

Σύμφωνα με την θεωρία, λοιπόν, που ανακυκλώνει και ο Independent, το καταστροφικό χτύπημα του Thanos με τα δάχτυλα, αντί να σκοτώσει τους ανθρώπους, τους εξαφάνισε, πράγμα που έκανε δυνατή την τελική τους ανάσταση. Ενώ αυτό εξηγεί βολικά γιατί η «Μαύρη Χήρα» (Σκάρλετ Γιόχανσον), που πέθανε προσπαθώντας να τους φέρει όλους πίσω, δεν μπορούσε να αναστηθεί, αποκαλύπτει επίσης κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα μελλοντικό πρόβλημα για τους ήρωες: ότι ο Thanos είναι ακόμα ζωντανός.

Το «Avengers: Endgame» τελείωσε με τον Τόνι Στάρκ να χτυπάει τα δάχτυλά του και να εξαλείφει τον Thanos και τον στρατό του, με τον ίδιο τρόπο που ο Thanos εξολόθρευσε τους μισούς Avengers. Αν όλοι όσοι εξαφανίστηκαν με τη θέληση του Thanos μπορούν να επιστρέψουν στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, τότε σίγουρα μπορεί να επιστρέψει και ο Thanos.

Το πώς ακριβώς οι σεναριογράφοι του στούντιο θα μπορούσαν να τον επαναφέρουν αποτελεί μυστήριο, αλλά ίσως υπάρξει κάποιος άλλος κακός που θα θέλει να επιστρατεύσει τις υπηρεσίες του Τιτάνα για τα μελλοντικά του σχέδια.

Όπως και να έχει, είναι μάλλον καλό για τα αφεντικά της Marvel να γνωρίζουν ότι μπορούν να φέρουν πίσω τον Thanos αν το θελήσουν ποτέ, καταλήγει ο Independent.