Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον, σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο People, είπε ότι έπρεπε να πείσει τον 48χρονο σήμερα Λεονάρντο Ντι Κάπριο να αναλάβει τον ρόλο του Τζακ στον Τιτανικό, που στην ουσία τον έκανε σούπερ σταρ. Η ταινία επιστρέφει από 10 Φεβρουαρίου στη μεγάλη οθόνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία του

«Δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Έπρεπε πραγματικά να τον πιάσω από το χέρι για να παίξει στην ταινία. Δεν ήθελε να το κάνει. Σκεφτόταν ότι ήταν βαρετή» είπε ο σκηνοθέτης. Πρόσθεσε ότι ο σταρ του Χόλιγουντ είπε τελικά το «ναι» όταν ο Κάμερον τον έπεισε ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση. «Δεν με εξέπληξαν οι μελλοντικές του επιλογές, δεν αμφέβαλλα ποτέ για το ταλέντο του» τόνισε.

«Σκέφτομαι εκείνο το κάστινγκ του Λεονάρντο και της Κέιτ στον Τιτανικό. Το στούντιο δεν ήθελε τον Λέο, έπρεπε να παλέψω γι’ αυτόν», δήλωσε ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την νέα του ταινία «Avatar: Ο δρόμος του νερού». «Η Κέιτ τον συμπαθούσε πραγματικά. Και τότε ο Λεονάρντο αποφάσισε ότι δεν ήθελε να κάνει την ταινία. Οπότε έπρεπε να τον πείσω να την κάνει» είπε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Κάμερον σημείωσε ότι ο Τιτανικός «δεν θα ήταν αυτή η ταινία» αν ο Ντι Κάπριο είχε αποφασίσει να μην αναλάβει τον ρόλο του Τζακ ή αν κάτι με την παραγωγή είχε πάει στραβά.