Η πόλη έχει βάλει τα γιορτινά της και το μόνο που σκέφτονται οι περισσότεροι είναι πότε θα έρθουν τα Χριστούγεννα.

Αν θέλετε να ζήσετε λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων στην εορταστική Αθήνα δεν έχετε παρά να δώσετε ραντεβού με τους φίλους στο κέντρο και να βγείτε για απογευματινό ή βραδινό ποτό σε κάποια από τα καθιερωμένα μπαρ της πόλης.

Barreldier

Το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη με τον ευρωπαϊκό αέρα (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

CV Distiller

Μία από τις πιο classy μπάρες στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, και μία από τις πιο ενημερωμένες και εξειδικευμένες κάβες σε ουίσκι. Στο CV Distiller (Χατζηγιάννη Μέξη 7) θα έρθετε τόσο για τον υπέροχο και επιβλητικό χώρο του, όσο και για την πληθώρα γεύσεων σε ποτά που θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε. Φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α.

Jazz n Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ- θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας που αυτόν το χειμώνα θα έχει την τιμητική του. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από την δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις πιο διαχρονικές γειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

Baba au Rum

Για ακόμη μία χρονιά, το Baba Au Rum κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Με εξειδίκευση στο ρούμι -διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες στην Ευρώπη- η μπάρα του Baba Au Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των απολαυστικών cocktails. Από τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα cocktail bar στον κέντρο της πόλης, που σίγουρα ξεχωρίζει στην καρδιά μας.

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy- θα δώσετε ραντεβού με την παρέα και στην κυριολεξία θα ξεχειμωνιάσετε.