Ο Σεπτέμβρης έχει πάντα μια γλυκιά μελαγχολία, καθώς η επιστροφή στην πόλη από τις διακοπές, το τέλος του καλοκαιριού και της σχετικής ανεμελιάς αλλά και η επιστροφή στην καθημερινότητα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μαζί του.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μελαγχολήσετε αλλά να βγείτε με τους φίλους ή τους συναδέλφους και να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό σε κάποιο από τα πιο cool μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας, τώρα που ο καιρός ακόμη ευνοεί τις εξόδους σε εξωτερικούς χώρους.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του. Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τόσο τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται, όσο και εκείνα στον πεζόδρομο της Δελφών.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.

Barro Negro

To Barro Negro -φέτος για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο- δημιουργήθηκε από το Στέλιο Παπαδόπουλο και την επιτυχημένη ομάδα του Spoiled στη Δάφνη με σκοπό να συστήσει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης. Φρέσκο, νεανικό και με πολύ fun πρόκειται για ένα αυθεντικό agave bar, ένα μέρος όπου δεν θα βαρεθείτε ούτε στιγμή. Μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της Αθήνας, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις του.