Ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας, υπάρχουν γωνιές ανά την πόλη που σε πολλούς δημιουργούν την εντύπωση ότι βρίσκονται στο χωριό. Και πιο συγκεκριμένα στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού.

Με εντελώς ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και χαλαρό περιβάλλον, οι γευστικές στάσεις που ακολουθούν σας κάνουν να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κλεινόν άστυ.

Το σκέτι του Ηλία

Το στέκι του Ηλία

Λειτουργεί από το 1981 και αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις τόσο της κρεατοφαγίας, όσο και του κέντρου. Τα τραπέζια του στον πεζόδρομο που ενώνει το Θησείο με τα Πετράλωνα (Θεσσαλονίκης 7) γίνονται ανάρπαστα και γεμίζουν με την λιχουδιά που έχει διαδώσει και τη φήμη του. Αυτή δεν είναι άλλη από τα περίφημα παϊδάκια της ταβέρνας, πιάτο σημείο αναφοράς του καταλόγου, ο οποίος συμπληρώνεται με αυθεντικές ελληνικές προτάσεις όπως αρνίσια συκωταριά και τζατζίκι, καθώς και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι.

Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Αυθαίρετο

Το αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10) μέχρι τώρα, να το κάνετε άμεσα. Το μυστικό μεζεδοπωλείο- ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.

Τσομπανάκος

Από τις σταθερές αξίες και κοινό μυστικό για τους κατοίκους της Καισαριανής, ο Τσομπανάκος (Ανακρέοντος 2) βρίσκεται κοντά στα γήπεδα μπάσκετ της περιοχής και φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά του. Στους πρωταγωνιστές των επιλογών τα περίφημα παϊδάκια του ή «φρούτα του δάσους» όπως τα αποκαλούν και οι ίδιοι, που συνοδεύονται ιδανικά με σπιτική τυροκαυτερή και τηγανητές πατάτες. Κλασική, γραφική ταβέρνα με φιλική ατμόσφαιρα και λογικές τιμές.

Καραβίτης

Ταβέρνα Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων, η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι στην ταβέρνα του χωριού, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.