Μία ταινία που δεν περιμέναμε να δούμε να μεταφέρεται τηλεοπτικά ήταν το The Lincoln Lawyer του 2011 με τον εξαιρετικό Matthew McConaughey, αλλά έγινε και αυτό από το Netflix.

Την τηλεοπτική παραγωγή της σειράς των 10 επεισοδίων, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Michael Connelly, ανέλαβε ο David E. Kelley (The Undoing, Nine Perfect Strangers) ενώ το κεντρικό πρόσωπο αυτής είναι ο Manuel Garcia-Rulfo.

Ο Μεξικάνος ηθοποιός ενσαρκώνει τον Mickey Haller, έναν ιδεαλιστή δικηγόρο που έχει κάνει το αυτοκίνητο του…γραφείο, όπου μελετάει τις πολύκροτες και μη υποθέσεις του. Μετά από ένα διάστημα που είχε μείνει εκτός για διάφορα θέματα υγείας και εθισμού στα ναρκωτικά, ο Haller καλείται να επιστρέψει στην «ενεργό δράση», καθώς «κληρονομεί» το χαρτοφυλάκιο και τους πελάτες του δολοφονημένου συναδέλφου του, Jerry Vincent.

Αυτή η επιστροφή δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για τον Haller, μιας και μεταξύ των υποθέσεων υπάρχει και μία «καυτή πατάτα», που αφορά το κατηγορητήριο του εκκεντρικού δημιουργού παιχνιδιών, Trevor Elliott, τον οποίο θα υπερασπιστεί και ο οποίος είναι και ο βασικός ύποπτος για τον θάνατο της γυναίκας του αλλά και του εραστή της.

Ο Haller θα πρέπει να ξεσκεπάσει όλα τα μυστικά της υπόθεσης αυτής και να ανακαλύψει ποιος και γιατί σκότωσε τον Jerry. Παράλληλα, θα ασχοληθεί και με αρκετές, μικρότερες σε «κρότο» υποθέσεις. Δίπλα του στην αποστολή αυτή θα έχει την μία εκ των δύο πρώην συζύγων του, Lorna, και τον συνεργάτη του, Cisco.

Η ιστορία θα «απλωθεί» επίσης και στις οικογενειακές σχέσεις του πρωταγωνιστή τόσο με την Lorna, που πλέον είναι σαν αδερφή του, όσο και με την Maggie, την έτερη πρώην του και μητέρα της κόρης του. Ο Haller ποτέ δεν έχει ξεπεράσει την Maggie και αυτός θα είναι ένας από τους βασικούς «πόλους» της σεζόν αυτής.

Μένει να δούμε αν θα δοθεί συνέχεια στην ιστορία με μία 2η σεζόν.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το The Lincoln Lawyer είναι μία σειρά αρκετά ανάλαφρη, από αυτές που άνετα παρακολουθείς μετά από μία κουραστική μέρα. Έχει αυτό το θετικό vibe, την αισιόδοξη ατμόσφαιρα αλλά τα θετικά της περιορίζονται κάπου εδώ. Α, και η ερμηνεία από τον Manuel Garcia-Rulfo ήταν αρκετά πειστική, η μόνη που ξεχώρισε και άξιζε πραγματικά. Από την άλλη, υπάρχει το σενάριο που δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του, με πολλά κενά και ατέλειες, και φυσικά οι μετριότατες ερμηνείες.

Αν θέλετε κάτι πολύ ανάλαφρο και χαλαρωτικό, τότε η νέα σειρά του Netflix είναι για σας. Αν θέλετε μία πραγματικά καλή σειρά, τότε…κοιτάξτε για κάτι άλλο!