Ακόμη κι αν ξεμείνατε στην πόλη για τις ημέρες του Πάσχα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την «έξοδο» των πολλών και να απολαύσετε τις βόλτες σας σε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στην Αττική. Ξεκούραση σε πράσινες οάσεις στην καρδιά της πόλης, βόλτες σε γραφικές γειτονιές στο κέντρο, αναζωογόνηση σε ιαματικά νερά αλλά και απόλαυση της θέας στην απεραντοσύνη της θάλασσας, στα όσα θα γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο σας στην πόλη.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Συνδυάζοντας αρμονικά το φυσικό κάλλος, με κυρίαρχα στοιχεία τους βράχους και τα πεύκα, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, αποτελεί έναν από τους πιο δροσιστικούς προορισμούς, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Η μαγεία της Λίμνης Βουλιαγμένης, όμως, δεν περιορίζεται στα πεντακάθαρα ιαματικά νερά της, ακόμα κι αν αυτά εγγυώνται ευεξία, αναζωογόνηση και τόνωση.

Το περιβάλλον της λίμνης διαθέτει μια ιδιαίτερη γοητεία, που θα σας σαγηνεύσει και θα σας κάνει να παραμείνετε εδώ μέχρι αργά το βράδυ. Οι επιλογές σας σε αυτή την όαση αναψυχής είναι αμέτρητες: βουτιές σε πεντακάθαρα νερά, πεζοπορία, ποδήλατο, μαθήματα yoga και pilates, βόλτες στο πευκοδάσος και φυσικά δροσερά cocktails δίπλα στις μαγευτικές της όχθες και υπέροχα, ελαφριά πιάτα στο εστιατόριο.

Εθνικός κήπος

Εθνικός κήπος

Ο Εθνικός Κήπος αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν καταπράσινες εικόνες στην καρδιά της πόλης. Ειδικά τώρα που την άνοιξη όλα μοιάζουν πιο όμορφα και πολύχρωμα από ποτέ. Λίγα μόλις βήματα, λοιπόν, από την πιο πολυσύχναστη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Σύνταγμα, μια πραγματική όαση πρασίνου αποκαλύπτεται στα μάτια του κάθε επισκέπτη.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι συνολικά στον κήπο υπάρχουν περίπου 7.000 δέντρα, 40.000 θάμνοι και φυτά που ανήκουν σε 519 διαφορετικά είδη, από τα οποία τα 102 είναι ελληνικά, ενώ οι χαρακτηριστικές Ουασινγκτόνιες που βρίσκονται στην είσοδο του κήπου από την πλευρά της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας φυτεύτηκαν από την ίδια την Αμαλία και έχουν ύψος περίπου 25 μέτρων.

Σούνιο

Σούνιο

Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μίνι εκδρομές. Η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται. Από αυτό το προνομιακό σημείο θα έχετε πανοραμική θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών ή ακόμη και των βουνών της Πελοποννήσου (καιρού επιτρέποντος) και φυσικά θα απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.

Πλάκα

Πλάκα

Μια βόλτα μέχρι τη γραφική Πλάκα, την πιο όμορφη γειτονιά της Αθήνας, είναι αρκετή για να πραγματοποιήσει κανείς ένα ταξίδι στο χρόνο. Ένα ταξίδι αρκετούς αιώνες πίσω, με άρωμα εποχής και εικόνες που ξυπνούν μνήμες από τα παλιά. Τα μικρά λαβυρινθώδη στενάκια της είναι γεμάτα τουριστικά μαγαζιά με σουβενίρ, καφενεία και ταβέρνες και επιφυλάσσουν σε κάθε γωνία μια διαφορετική έκπληξη στον επισκέπτη.

Παραδοθείτε στη μαγεία των στενών δρόμων της και μην διστάσετε να εξερευνήστε τα πολυφωτογραφημένα Αναφιώτικα. Ανθοστολισμένες αυλές και πανέμορφα σοκάκια, συνθέτουν μία από τις πιο αυθεντικές γωνιές της. Με πυξίδα σας την Αδριανού και την Κυδαθηναίων, τους βασικότερους και πιο δημοφιλείς δρόμους της Πλάκας, θαυμάστε τα υπέροχα νεοκλασικά, τα περισσότερα από τα οποία είναι διατηρητέα, πραγματοποιήστε στάσεις στα σκαλάκια της Μνησικλέους και στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων –το πιο παλιό σπίτι της Αθήνας.