Ο Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να παραιτηθεί από μέλος της Ακαδημίας των Όσκαρ μετά το χαστούκι του στον κωμικό Κρις Ροκ στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ την περασμένη Κυριακή (27/3), ανακοίνωσε ο ίδιος.

«Οι πράξεις μου κατά την 94η τελετή των Όσκαρ ήταν σοκαριστικές, αλγεινές και ασυγχώρητες», έγραψε ο Σμιθ σε αυτό το κείμενο που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

«Ο κατάλογος των ανθρώπων που πλήγωσα είναι μακρύς και μέσα σε αυτούς είναι ο Κρις, η οικογένειά του, πολλοί από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους όσοι ήταν στο κοινό ή παρακολουθούσαν από την τηλεόραση τους στο σπίτι», συνέχισε ο 53χρονος ηθοποιός.

«Παραιτούμαι από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ όποιες συνέπειες κρίνει σκόπιμες το Διοικητικό Συμβούλιο», είπε.

Το αστείο του Κρις Ροκ για τα μαλλιά της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, συζύγου του Γουίλ Σμιθ που έπασχε από μια ασθένεια που προκαλούσε σημαντική απώλεια μαλλιών, και η αντίδραση του Σμιθ έγινε αντικείμενο συζήτησης.

Ο Σμιθ ανέβηκε ξαφνικά στη σκηνή και χαστούκισε τον Ροκ υπό το άναυδο βλέμμα διασημοτήτων και θεατών.

«Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψηφίους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν την εξαιρετική δουλειά τους. Έχει ραγίσει η καρδιά μου», λέει στο κείμενό του.

Μερικά λεπτά μετά το χαστούκι, ο Σμιθ επέστρεψε στη σκηνή των Όσκαρ για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στο «The Williams Method».

Η Ακαδημία των Όσκαρ άρχισε πειθαρχική δίωξη κατά του καλλιτέχνη.

Το ΔΣ της Ακαδημίας δήλωσε ότι θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου για να αποφασίσει για την υπόθεση του Σμιθ και να αποφασίσει για πιθανές κυρώσεις.