Έχουν περάσει 5 μέρες και ακόμα συζητιέται το γεγονός που επισκίασε τα βραβεία Όσκαρ 2022. Την επίθεση και το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον παρουσιαστή Κρις Ροκ μετά από απρεπές σχόλιο του δεύτερου για την σύζυγο του Σμιθ, Τζέιντα.

Ένα βίντεο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας φαίνεται να δείχνει την Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ να γελάει αφού ο σύζυγός της, Γουίλ, χαστούκισε τον Κρις Ροκ κατά την απονομή των βραβείων της 94ης

Το υλικό – που καταγράφηκε από ένα άτομο στο κοινό των Όσκαρ 2022 που καθόταν μόλις δύο σειρές από τη σκηνή – έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τετάρτης, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 350.000 προβολές. Στο υλικό φαίνεται ο Γουίλ Σμιθ να φεύγει ορμητικά από τη σκηνή και να κάθεται στη θέση του αφού επιτέθηκε στον Rock.

Γελούσε η Τζέιντα μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ

«Ουάου, ο Γουίλ Σμιθ μόλις με χαστούκισε!» σχολιάζει στη συνέχεια ο Ροκ, με το βίντεο να φαίνεται να δείχνει το κεφάλι της Πίνκετ Σμιθ να γέρνει προς τα εμπρός από τα γέλια. «Εδώ είναι μια οπτική γωνία που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν δει. Κοιτάξτε την αντίδραση της Jada», ήταν η λεζάντα του βίντεο – που μοιράστηκε στο Instagram από τον @akademiks.

Οι Smiths δεν έχουν ακόμη απαντήσει στο βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε.

Το βίντεο με την αμηχανία του Ροκ μετά το χαστούκι

Εν τω μεταξύ, ένα ξεχωριστό viral βίντεο δείχνει τον Ροκ να δείχνει αναστατωμένος και αμήχανος λίγα λεπτά μετά το χαστούκι που δέχτηκε από τη Σμιθ στη σκηνή των Όσκαρ.

@sincerelyordinary

imagine you are slapped and there is violence in front of 50 million people , it is deserve it ? #chrisrock #willsmith #oscars #foryou #jadapinkettsmith

♬ worldstar money – favsoundds

Το κλιπ, το οποίο μοιράστηκε από τον λογαριασμό TikTok @sincerelyordinary, κάνει ζουμ στο πρόσωπο του άνδρα, καθώς ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Όσκαρ μετά την επίθεση. Ο κωμικός φέρει ένα θλιμμένο βλέμμα και φαίνεται να είναι χαμένος στις σκέψεις του καθώς κρατάει το αγαλματίδιο των Όσκαρ, με έναν θεατή να εικάζει ότι ήταν «σε βαθιά κατάσταση ταπείνωσης».

Ο Ροκ επέστρεψε στη σκηνή το βράδυ της Τετάρτης για μια παράσταση στη Βοστώνη, σηματοδοτώντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το σκάνδαλο των Όσκαρ. Είπε στο κοινό ότι «ακόμα επεξεργάζεται» το περιστατικό.

Ο Σμιθ ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και τους συναδέλφους του υποψήφιους κατά τη διάρκεια της ευχαριστήριας ομιλίας του. Εκείνη τη στιγμή, παρέλειψε κυρίως το όνομα του Ροκ, αλλά έκτοτε ζήτησε επίσημα συγγνώμη, μεταξύ άλλων και από τον Ροκ.

Η Ακαδημία δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό στο πλαίσιο μιας «επίσημης εξέτασης» που θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες».