Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τρεις παρουσιάστριες. Η Ρετζίνα Χολ, η Έιμι Σούμερ και η Γουάντα Σάικς βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Ακαδημία για να πάρουν τη δουλειά, αναφέρουν οι «New York Times».

Η λαμπερή βραδιά του Hollywood, στις 27 Μαρτίου, επιστρέφει στο επί σειρά ετών «σπίτι» της, το περίφημο Dolby Theatre, όπως έχει ανακοινώσει το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Για την περίσταση, αποφασίστηκε να υπάρξει και παρουσιαστής για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να… ανέβουν τα νούμερα έπειτα από το περσινό ιστορικό χαμηλό.

Αρχικά, η Ακαδημία φέρεται να είχε προσεγγίσει τον Βρετανό ηθοποιό και πρωταγωνιστή του franchise Spider-man, Τομ Χόλαντ. Την αποκάλυψη για την πρόσληψη των Χολ, Σούμερ και Σάικς έκανε το «Variety».

Στην αναζήτησή τους κατέληξαν στις τρεις Αμερικανίδες ηθοποιούς που έχουν εμπειρία από παρουσίαση βραβείων, καθώς η Σούμερ στο παρελθόν παρουσίασε τα MTV Awards (2015) και η Χολ εκείνα του BET (2019). Η Σάικς, από τη μεριά της, έχει το δικό της talk show και επιπλέον είναι μια από τις πιο αξιοσέβαστες γυναίκες κωμικούς του Hollywood.

Το κοινό θα συμμετάσχει στην τελετή με τον… τρόπο του

Πέραν αυτής της εξέλιξης, έγινε γνωστό πως στα 94α βραβεία Όσκαρ οι fans θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν.

Μέσω Twitter μπορούν να επιλέγουν τις αγαπημένες τους ταινίες αρκεί να κυκλοφόρησαν στη διάρκεια του 2021 και δεν υπάρχει ο… περιορισμός να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το… αγαλαματάκι. Μέσω του hashtag #OscarsFanFavorite, πλέον δεν θα έχουν μόνο τα μέλη της Ακαδημίας δικαίωμα ψήφου. Η ταινία που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους έως τις 3 Μαρτίου θα αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια των βραβείων στις 27 Μαρτίου.

Επιπλέον, τρεις από όσους ψηφίσουν, ανέφερε το «Hollywood Reporter» θα επιλεγούν για να παρουσιάσουν ένα βραβείο Όσκαρ στην τελετή του 2023!

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter και βοηθάμε να χτιστεί αυτή η σχέση με το κοινό. Μέσω αυτής της διαδικασίας, χρήστες των social media από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κομμάτι της απονομής των βραβείων Όσκαρ σε πραγματικό χρόνο και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική εμπειρία», τόνισε χαρακτηριστικά η υπεύθυνη επικοινωνίας Μέριλ Τζόνσον.