Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αποφάσισε πως για τις ανάγκες του νέου του ρόλου ως Φιλ Μπέρμπανκ στην ταινία του Netflix, «The Power of the Dog», θα έπρεπε να… γίνει ο συγκεκριμένος χαρακτήρας. Έτσι, άφησε την προσωπικότητά του στην άκρη κι έγινε ο πρωταγωνιστής. Βέβαια, αυτό δεν ήταν καλό για την υγεία του.

Ο 45χρονος Βρετανός ηθοποιός υποδύεται έναν σκληρό, μανιακό καπνιστή ο οποίος κακοποιεί τη νύφη του, την οποία υποδύεται η Κίρστεν Ντανστ. Κάθε φορά που βρισκόταν στα γυρίσματα της ταινίας, ο Κάμπερμπατς συμπεριφερόταν όπως ο Μπέρμπανκ: έπαιζε μπάντζο, αδιαφορούσε για την Ντανστ, έμαθε πως να ευνουχίζει έναν ταύρο και άλλα που θα έκανε ένας κάουμποϊ στη Μοντάνα της δεκαετίας του 1920. Παράλληλα, όμως, έγινε και καπνιστής. Σύμφωνα με το βιβλίο του Τομ Σάβατζ πάνω στο οποίο έχει βασιστεί το σενάριο του φιλμ, ο Μπέρμπανκ «πάντοτε κρατάει ένα τέλεια στριμμένο τσιγάρο».

«Ήταν πολύ δύσκολο», παραδέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire. «Στριφτά και άφιλτρα τσιγάρα, να τα καπνίζεις σε κάθε σκηνή και μετά από κάθε σκηνή… Έπαθα δηλητηρίαση νικοτίνης τρεις φορές. Πραγματικά, όταν πρέπει να καπνίσεις πάρα πολύ είναι κάτι απαίσιο». Η δηλητηρίαση νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει ναυτία, εμετούς, ταχυπαλμία, πονοκεφάλους, ζάλη και κούραση, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει κρίσεις, προβλήματα στο αναπνευστικό, ανακοπή και άλλα.

Ωστόσο, το κάπνισμα δεν ήταν το μόνο που έκανε. Ο Κάμπερμπατς σταμάτησε να κάνει μπάνιο για κάποιο διάστημα. «Ήθελα να έχω αυτή τη βρωμιά πάνω μου, ήθελα ο κόσμος που ήταν στο ίδιο μέρος μαζί μου να ξέρει πως μυρίζω. Δεν ήταν εύκολο, όμως. Γιατί δεν ήταν μονάχα στις πρόβες ή στα γυρίσματα, αλλά και έξω βγαίνοντας με φίλους για φαγητό», αποκάλυψε.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου και θα γίνει διαθέσιμη στην Over The Top πλατφόρμα από την 1η Δεκεμβρίου. Ο Κάμπερμπατς ήδη θεωρείται πως θα είναι από τους ισχυρούς διεκδικητές ενός βραβείου Όσκαρ με την ερμηνεία του.