Όταν ανακοινώθηκε η αναβίωση της σειράς Dexter, ήμουν αρκετά χαρούμενος καθώς ήταν μία από τις πρώτες σειρές που είδα, και σίγουρα τα σοκαριστικά φινάλε που μας είχε χαρίσει (βλέπε για παράδειγμα φινάλε 4ης σεζόν) μας έκαναν να ανυπομονούμε για την συνέχεια. Με το «τέλος» της σειράς ύστερα από 8 σεζόν, οι φαν της σειράς διχάστηκαν καθώς για πολλούς ήταν αρκετά απογοητευτικό. H αναβίωση της σειράς, η οποία έχει τον τίτλο New Blood καλείται να μας αποζημιώσει προσφέροντας μας ίσως κάποιες απαντήσεις.

Ακολουθούν spoilers

Το 1ο επεισόδιο της σειράς με τίτλο Cold Snap (ξέσπασμά κακοκαιρίας) μας προσφέρει μία εισαγωγή στην νέα πλέον ζωή του Dexter Morgan, στην μικρή πόλη του Iron Lake. Ο Dexter, κυκλοφορεί πλέον με το όνομα Jim Lindsay και εργάζεται σε ένα τοπικό μαγαζί, το οποίο πουλάει όπλα. Το πρώτο μισό του επεισοδίου θα λέγαμε πως επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτή την νέα του ζωή, βοηθώντας μας να γνωρίσουμε το καινούργιο περιβάλλον του Dexter αλλά και τους νέους χαρακτήρες.

Η επιστροφή της Jennifer Carpenter ως Deborah Morgan ήταν κάτι που βρήκα αρκετά έξυπνο, καθώς μας δείχνει πως ο Dexter ακόμη προσπαθεί καθημερινά με τις ρουτίνες του να ξεχαστεί και να μην επιστρέφει ουσιαστικά στις παλιές του συνήθειες. Η Deborah λοιπόν καλείται να αναλάβει τον ρόλο αυτό, της φωνής της λογικής!

Η νέα σεζόν μας εισάγει επίσης και το νέο ρομάντζο του Dexter, την αστυνομικό Angela Bishop, την οποία υποδύεται η Julia Jones. Εδώ κάπου παίρνουμε μία μικρή γεύση από ένα ακόμη μυστήριο που θα μας απασχολήσει στην συνέχεια, την εξαφάνιση πολλών γυναικών στην περιοχή του Iron Lake, κάτι που προσπαθεί να λύσει η Angela και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα μπορέσουν να συνδέσουν αυτή την πλοκή με του Dexter. Και εδώ κάπου στα μισά του επεισοδίου, αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε πως η επιστροφή του Dexter που όλοι γνωρίσαμε είναι αναπόφευκτή.

Το επεισόδιο κάνει εξαιρετική δουλειά δίνοντας μας συνέχεια στοιχεία τα οποία μας υπενθυμίζουν το ποιος πραγματικά είναι ο Dexter Morgan και παρόλο που δεν έχει σκοτώσει για περίπου 10 χρόνια, είναι δύσκολα να αντισταθεί με όσα έρχεται αντιμέτωπος σε αυτό το επεισόδιο. Τέλος η επιστροφή ενός ακόμη γνώριμου χαρακτήρα, του γιου του, Harrison Morgan, τον οποίο υποδύεται ο Jack Alcott σίγουρα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς μένει να δούμε πως θα μπορέσει ο Dexter να ισορροπήσει τις 2 του ταυτότητες.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν του Dexter, σίγουρα ξύπνησε αναμνήσεις με ορισμένα στοιχεία από την αρχική σειρά να βοηθούν επίσης σε αυτό. Η σκηνοθεσία ήταν αρκετά καλή με τα φυσικά τοπία σίγουρα να κλέβουν την παράσταση ενώ ορισμένα μουσικά στοιχεία από την αρχική σειρά ήταν επίσης παρόντα. Τα γεγονότα του 1ου επεισοδίου έθεσαν εξαιρετικά τα θεμέλια για την πλοκή της σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι γεμάτη ανατροπές.