Με όνομα δανεισμένο από την κρητική διάλεκτο, το Καλιμέντο (προκοπή ή ευόδωση προσπαθειών) εντοπίζεται στη Γλυφάδα και αποτελεί μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς συνδυάζει ένα μεζεδοπωλείο με ένα εκθετήριο-πωλητήριο παραδοσιακών προϊόντων.

Την Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει, λοιπόν, είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί με παραδοσιακό κοντοσούβλι, παϊδάκια κοτόπουλου, λουκάνικα σχάρας, σπιτική χορτόπιτα, ποικιλία 3 διαφορετικών κρεάτων (πανσέτα, κεμπάπ, κοτόπουλο) καθώς και πληθώρα άλλων εκλεκτών μεζέδων. Μην παραλείψετε να ολοκληρώστε το δείπνο σας με τον πιο γλυκό τρόπο, δοκιμάζοντας σοκολατόπιτα, λεμονόπιτα ή εκμέκ κανταΐφι.

Ο κατάλογός του μεζεδοπωλείου, γενικότερα, απαρτίζεται από πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, για την παρασκευή των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς. Στις πιο περιζήτητες προτάσεις συγκαταλέγονται το μοσχαράκι με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, πετιμέζι και ντοματίνια, συνοδευόμενο από απαλό πουρέ μελιτζάνας, τα παστουρμαδοπιτάκια, ο καγιανάς με σύγκλινο Μάνης και τα μπουρεκάκια μελιτζάνας.

Επίσης, στο κατάστημα θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών από την Ελλάδα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε και για το σπίτι. Κάποια από αυτά μάλιστα χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των πιάτων του καταλόγου.

Tip: Κάθε Σάββατο η ζωντανή μουσική ξεκινάει στις 22.00 και η κουζίνα ανοίγει από τις 19.30 ενώ την Κυριακή, στις 14.00 και 13.00 αντίστοιχα.

Info:

Τρίτη- Σάββατο: 19.30-00.30, Κυριακή: 13.00-19.00
Τιμές: Από 15-20 ευρώ/άτομο

Σοφίας Βέμπο 16, Γλυφάδα
Τηλ. 210 9611166, 6944 663351
[email protected]
www.kalimento.com.gr
www.facebook.com/pages/Kalimento


Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!