Η Lorde έχει στόχους που φτάνουν πέρα από τη μουσική. Η 24χρονη Lorde κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ της «Solar Power» στις 20 Αυγούστου, αλλά όχι σε έκδοση CD σε ένδειξη της δέσμευσής της στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 «Ο αγώνας για να διατηρηθεί το διοξείδιο του άνθρακα κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο στην ατμόσφαιρά μας για να διατηρηθεί ο πλανήτης μας ζωντανός, θα είναι ο αγώνας που καθορίζει τη ζωή μου» αναφέρει στο Variety στην ειδική έκδοση του περιοδικού «Power of Women» (Η Ισχύς των Γυναικών) η γεννημένη στη Νέα Ζηλανδία, τραγουδίστρια.

H Lorde, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα του Variety συνεργάζεται με την οργάνωση 350 Aotearoa, που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία, σκέλος του διεθνούς κινήματος 350 που έχει έναν απλό αλλά ηράκλειο στόχο: να επαναφέρει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα σε 350 μέρη ανά εκατομμυριοστό μερών του αέρα ένα επίπεδο που κρίνεται ασφαλές από τους επιστήμονες του κλίματος στην ατμόσφαιρα.

Ελπίζει ότι θα ωθήσει και άλλους να σκεφτούν διαφορετικά

Η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός ελπίζει ότι θα συνεισφέρει στον στόχο ωθώντας «τους άλλους ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά όταν αγοράζουν κάτι και όταν απορρίπτουν κάτι».

Η καλλιτέχνης αναφέρεται επίσης στις επικρίσεις για το τελευταίο της άλμπουμ, που διχάζει τους κριτικούς. «Ω, ο ήχος είναι τόσο ανάλαφρος» λέει, μιμούμενη τους κριτικούς. «Ναι, είναι σκόπιμα ανάλαφρος … η ελαφρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί από το σκοτάδι». «Πραγματικά πιστεύω ότι η αισιοδοξία είναι πολύ ωραία» τονίζει.

Η τραγουδίστρια επισημαίνει ότι αισθάνεται πολύ δυνατή που συμμετέχει σε διαφορετικούς τομείς των πρότζεκτ της, είτε πρόκειται για φωτισμό στις συναυλίες της τη, σκηνοθεσία, το βίντεο, τα γραφιστικά. Σημειώνει ακόμη ότι μια άλλη βασική ικανότητα στη βιομηχανία της μουσικής είναι να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου. «Το να είσαι τολμηρός είναι ζωτικής σημασίας γιατί οι άνθρωποι θα σε ακούσουν μόνο αν μιλήσεις» υπογραμμίζει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.