Πάνε δεκατρία χρόνια από τότε που η «βασίλισσα της σόουλ», Αρίθα Φράνκλιν πλησίασε την Τζένιφερ Χάντσον και της ζήτησε να την ενσαρκώσει στην ταινία – βιογραφία της «Respect». Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν ένα μήνα πριν από την καραντίνα, το Φεβρουάριο του 2020.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα να μεταφερθεί στην οθόνη η δύσκολη ιστορία ζωής της Αρίθα Φράνκλιν, ξεκινώντας από τότε που ήταν παιδί στην ευαγγελική εκκλησία του βαπτιστή ιερέα πατέρα της μέσα από αναφορές για ενδοοικογενειακή βία και εθισμό με το αλκοόλ, καθώς συναντά την φήμη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά από πολλές αναβολές της πρεμιέρας της λόγω της πανδημίας, η MGM αποφάσισε την προβολή της ταινίας στις αίθουσες να γίνει το επόμενο διάστημα, ενώ μία πρώτη προβολή για τους κριτικούς έγινε στο Λος Άντζελες. Άλλωστε ο Αύγουστος έχει αποδειχθεί ότι είναι μια επιτυχημένη βάση εκκίνησης για τους διεκδικητές των βραβείων Όσκαρ. Η Τζένιφερ Χάντσoν, η οποία υποδύεται την Φράνκλιν, από τα εφηβικά της χρόνια, είναι στο δρόμο για τη δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Βρετανίδα ηθοποιός Σύνθια Ερίνο η οποία υποδύθηκε την Φράνκλιν στην τηλεοπτική σειρά «Genius: Aretha» που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο της χάρισε μια υποψηφιότητα για Emmy. Και οι δύο γυναίκες έχουν εξαιρετικές φωνές. Η Χάντσον τραγούδησε το τραγούδι του τίτλου «Respect».

Στο «Respect» που σκηνοθετεί η Λιζλ Τόμι, πρωταγωνιστεί επίσης ο Φόρεστ Γουίτακερ (Forest Whitaker) ως πατέρας της Αρίθα, η Μέρι Τζέρι Μπλάιτζ (Mary J. Blige) ως Dinah Washington, ο Μαρκ Μέιρον (Marc Maron) ως παραγωγός της δισκογραφικής Atlantic Records και ο Μάρλον Γουέιανς (Marlon Wayans), που υποδύεται τον πρώτο της σύζυγο.

Μετά την προβολή της ταινίας, η Χάντσον είχε ένα συγκινητικό χειροκρότημα στην αίθουσα. «Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο των πραγμάτων», είπε, «γιατί έπρεπε να βρίσκομαι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο και να έχω εμπειρίες τέτοιες που να μπορώ να ενσαρκώσω την Αρίθα.

Η Χάντσον εμπνεύστηκε από το τρόπο που η Φράνκλιν αντιμετώπισε τα βάσανα στη ζωή της. Όταν εμφανίστηκε στην κηδεία του δρ Κινγκ, είπε: «Ως μαύρη γυναίκα και τόσο κοντά στον δρ Κινγκ, έπρεπε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τον πόνο της και να σταθεί σε όλους. Σκεφτείτε τον πόνο που έζησε. Πολύ συχνά οι άνθρωποι ξεχνούν ότι και οι θρύλοι είναι άνθρωποι… Έγινε η βασίλισσα της σόουλ…».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MGM η ταινία θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Αυγούστου και στο Ηνωμένο Βασίλειο τον επόμενο μήνα.