Αν μια γειτονιά στο κέντρο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για βραδινές εξόδους στην καρδιά της Αθήνας, αυτή σίγουρα είναι το Κουκάκι. Με στέκια που απευθύνονται σε όλους, διαθέτει κάτι για τον καθένα, ικανοποιώντας ακόμη και τις ανάγκες των πιο απαιτητικών.

Σπιρτόκουτο

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου (νο 14) αλλά και το Κουκάκι, το Σπιρτόκουτο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της περιοχής. Με χαλαρή διάθεση και φιλικό περιβάλλον σερβίρει καφέ, μπύρες, ποτά και cocktails ενώ διαθέτει και διάφορα συνοδευτικά στην περίπτωση που σας πιάσει μια μικρή λιγουρίτσα.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις και κλασικά cocktails δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Bobo

Στεγασμένο σε ένα κτήριο του 1960, το BoBo είναι ένα παρεΐστικο wine bar, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει πολλά στοιχεία του χώρου ανέπαφα όπως η εσωτερική, κλασική σκάλα και μερικά φωτιστικά. Διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα (οι προτάσεις ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα), με αρκετές από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι.

Γευστικές προτάσεις παρασκευασμένες αποκλειστικά με ελληνικές πρώτες ύλες συνδυάζουν ιδανικά την επιλογή σας. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσετε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και τάρτες. Επιπλέον, διαθέτει cocktails με βάση το κρασί, κάποιες μπύρες και επιλεγμένα premium ποτά.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.