Υπάρχει μια πόλη στη Νότια Αφρική όπου κάτι πραγματικά παράξενο συμβαίνει: άνθρωποι και πιγκουίνοι ζουν μαζί.

Και η αρμονική συνύπαρξη δυο τόσο διαφορετικών ειδών δεν θα μπορούσε φυσικά να μη γίνει ντοκιμαντέρ, και γιατί όλοι αγαπούν τους πιγκουίνους, αλλά και γιατί τέτοιο θέαμα σπανίως βλέπουν τα μάτια μας…

H Πόλη με τους Πιγκουίνους: Η ολόφρεσκια σειρά του Netflix που πρέπει οπωσδήποτε να δεις

«Σε μια γραφική πόλη της Νότιας Αφρικής, πιγκουίνοι που απειλούνται από εξαφάνιση μαζεύονται για να βρουν ταίρι, να κάνουν οικογένεια και να γίνουν ένα με τους ντόπιους», μας λέει το Netflix στη σύνοψη του πρώτου κύκλου του Penguin Town.

Είναι μια απολαυστική σειρά ντοκιμαντέρ με παραγωγό και αφηγητή τον Πάτον Όσβαλτ, που ποντάρει ακριβώς στην αγάπη του κόσμου για τους πιγκουίνους. Και δεν λαθεύει, αλίμονο.

«Είναι απίθανα αδέξιοι επειδή έχουν κοντά και μικρά πόδια», δήλωσε στο Den of Geek ο εκτελεστής παραγωγός Cayley Christos, «είναι σαν μπάλες που χοροπηδούν».

Ο αφτιασίδωτος αυτός κωμικός της φύσης μαγεύει εδώ κυριολεκτικά στην προσπάθειά του να φτιάξει σπίτι στην παραλία, εκεί ακριβώς που συνωστίζεται ο άνθρωπος για να χαρεί τη θάλασσα.

Στο παραθαλάσσιο Simon’s Town συμβαίνουν όλα αυτά τα σουρεαλιστικά, καμιά ώρα νότια του Κέιπ Τάουν, εκεί που η Red Rock Films International του Cayley Christos βρήκε τον πιο απίθανο πρωταγωνιστή της.

Στο γραφικό θέρετρο μαζεύονται οι πιγκουίνοι ήδη από το 1985, χρησιμοποιώντας τις ανθρώπινες κατασκευές για καταφύγιο. Αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους ως «σκιάχτρα» για τους θηρευτές τους.

Το Penguin Town έχει 8 ημίωρα επεισόδια και βλέπεται σαν γάργαρο νεράκι. Πιγκουίνους εξάλλου να αναμειγνύονται με ανθρώπους δεν έχουμε ξαναδεί, κι έτσι κάθε εικόνα είναι κυριολεκτικά πρωτόγνωρη.