Όποιος πει ότι δεν του αρέσουν τα γλυκά, σίγουρα λέει ψέματα. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα φρεσκοψημένο μπισκότο με λιωμένη σοκολάτα, ζουμερούς λουκουμάδες με μέλι και καρύδια ή ένα δροσιστικό παγωτό σε χωνάκι; Σίγουρα κανείς. Αν θέλετε να μάθετε που θα βρείτε τις πιο λαχταριστές εκδοχές των παραπάνω στο κέντρο της Αθήνας, δείτε τις διευθύνσεις που ακολουθούν. Σίγουρα κάποια από αυτές θα σας κάνει κλίκ.

Ι Cake You

Είναι το πρώτο μπισκοτάδικο που λειτούργησε στην Αθήνα και το στέκι στα Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 42), που θα σας κάνει σίγουρα να λατρέψετε τα cookies. Σε οποιαδήποτε εκδοχή και γεύση τους. Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του, το γεγονός ότι οι συνταγές των μπισκότων του είναι βασισμένες σε συνταγή για κέικ, απ’ όπου προέρχεται και η ευφάνταστη ονομασία του.

Φρεσκοψημένα και ζεστά με λιωμένη σοκολάτα ή επικάλυψη ξηρών καρπών, γεμιστά με ποικίλες γεύσεις σίγουρα βάζουν σε πειρασμό και επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω ότι ένα ίσον κανένα! Στα όσα σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και τα λαχταριστά γλυκά στις βιτρίνες του όπως μπράουνις με τριπλή σοκολάτα, λεμονόπιτα κ.α.

LUKUMAΔΕΣ

Τι να πει κανείς για τους αγαπημένους σε όλους λουκουμάδες. Είστε στην πιο παραδοσιακή, είτε στην πιο σύγχρονη εκδοχή τους ξελογιάζουν μικρούς και μεγάλους με την γεύση τους. Στους LUKUΜΑΔΕΣ (γωνία Αιόλου και Αγίας Ειρήνης) οι λαχταριστοί λουκουμάδες ετοιμάζονται σε μια ανοιχτή κουζίνα, φρεσκοτηγανίζονται μπροστά σας και σερβίρονται ζεστοί. Απλοί παραδοσιακοί με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη άχνη, γεμιστοί σε διάφορες γεύσεις (σοκολάτα, μαστίχα, λεμόνι κλα.) ή με πληθώρα σε γαρνιτούρες (σοκολάτα, φιστίκι κ.α.) και παγωτό, ό,τι και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το επισκεφτείτε ξανά και ξανά.

Κόκκιον

Φωτογραφία: © 2020 ΚΟΚΚΙΟΝ

Το Κόκκιον (Πρωτογένους 2, Αθήνα) συστήνει στο κοινό της πόλης το παγωτό όπως πρέπει κανείς να το απολαμβάνει. Με ιδιαίτερη γεύση, παρασκευασμένο με εξειδικευμένη τεχνική και μόνο από τις καλύτερες πρώτες ύλες. Όλες οι παρασκευές για την δημιουργία του πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του Κόκκιον, ενώ όλες οι πρώτες ύλες έχουν επιλεγεί αυστηρά με γνώμονα την ποιότητα. Παγωτό βανίλια με βανίλια Ταϊτής & Μαδαγασκάρης, Σορμπέ με Ανανά και βασιλικό, Ξυλάκι παγωτό με χειροποίητο μπισκότο βουτύρου, επικάλυψη σοκολάτας με 63% κακάο και τραγανό μπισκότο από τις γεύσεις που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστες.