Και ναι ήρθε η στιγμή που όλοι οι Fans της Marvel ανυπομονούσαν.

Η επιστροφή του Loki μετά τα γεγονότα του Avengers Endgame είναι γεγονός και η χαρά είναι διπλή καθώς πρόκειται για την δική του τηλεοπτική σειρά.

Μετά το «WandaVision» και το «The Falcon and The Winter», η σειρά «Loki» είχε… στρωμένο έδαφος.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιουνίου και το επεισόδιο ήταν γεμάτο πληροφορίες.

Το Review δεν περιέχει Spoilers για την πρεμιέρα της σειράς

Η σειρά ανοίγει με τον Loki μετά τα γεγονότα του Avengers Endgame, βέβαια όχι ακριβώς μετά καθώς οι αγαπημένοι εκδικητές είχαν πάει πίσω στα γεγονότα της πρώτης τους ταινίας, και κάπως έτσι με το τεσερακτιο ο Loki το έσκασε. Όλα αυτά η σειρά μας τα θυμίζει με σύντομες σκηνές από τις ταινίες οπότε γρήγορα θα μπείτε στο κλίμα της. Ο Loki μπορεί να ξέφυγε από τους Avengers αλλά τα πραγματικά του προβλήματα τώρα ξεκινούν.

Πλέον θεωρείται ανωμαλία στο χρονοδιάγραμμα και μια υπηρεσία (TVA) που προστατεύει τον χρόνο από αποκλείσεις βρίσκεται στον δρόμο του. Ο Loki όντας πλέον ανωμαλία στο timeline αποτελεί κίνδυνο και με συνοπτικές διαδικασίες θα μεταφερθεί στα κεντρικά της TVA. Εκεί η υπόθεση του θα εξεταστεί και ο ίδιος θα δικαστεί ενώ παράλληλα θα έρθει σε επαφή με αρκετούς πράκτορες της υπηρεσίας σε απολαυστικές στιγμές. Ένας από αυτούς είναι ο Mobius που στην ουσία ελπίζει να μάθει παραπάνω για τον Θεό Loki και ίσως να τον χρησιμοποιήσει για το συμφέρον της υπηρεσίας.

Η αλληλεπίδραση των δύο χαρακτήρων είναι εκπληκτική και σίγουρα θα χαράξει την δομή της σειράς στο μέλλον της. Η πρεμιέρα της σειράς κάνει εκπληκτική δουλειά στο να μας θυμίσει το παρελθόν του κεντρικού χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα μας εισάγει έναν νέο κρυφό κόσμο του MCU μεσω της TVA. Παράλληλα εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση του Loki και μας γνωρίζει νέους χαρακτήρες, ενώ δεν ξέχνα να χαρίσει αστείες σκηνές αλλά και στιγμές δράσης.

Αυτό που βρήκα όμως πραγματικά θετικό στην πρεμιέρα της σειράς είναι ότι δεν σπαταλάει καθόλου χρόνο. Σου εξηγεί την όλη φιλοσοφία πίσω από την TVA που θα μας απασχολήσει, δίνει πληροφορίες για το πως δημιουργήθηκαν, πως λειτουργούν και γιατί είναι απαραίτητοι, χωρίς να παραμελεί τους χαρακτήρες καθώς ήδη από την πρεμιέρα δυναμικές ανάμεσα τους άρχισαν να σχηματίζονται.Πολύ όμορφη είναι και η αναδρομή στην ιστορία του Loki και ο Tom Hiddleston από το πρώτο κιόλας λεπτό του επεισοδίου μπορούμε να πούμε πως είναι εκπληκτικός. Το υπόλοιπο Cast είναι σίγουρα καλό αλλά αναμένουμε να δούμε περισσότερα από τους ίδιους και τους χαρακτήρες τους στην συνέχεια.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Με μια πολύ δυνατή πρεμιέρα μας υποδέχθηκε ο Loki, που κατάφερε να μας αρπάξει γρήγορα την προσοχή και να μας εισάγει σε αυτόν τον νέο κόσμο που προσπαθεί να παρουσιάσει η Marvel. Η δουλειά με την ιστορία του TVA προκαλεί ενδιαφέρον και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο MCU. Ο Loki είναι ένας αγαπημένος χαρακτήρας ωστόσο δεν κρύβω πως είχα τους ενδοιασμούς μου ως προς το κατά πόσο θα μπορούσε να κρατήσει μια σειρά μόνος του. Φαίνεται όμως πως η Marvel πρόκειται να πρωτοτυπήσει ξανά καθώς παίρνει αυτόν τον «παραδοσιακό» χαρακτήρα και τον βάζει σε κάτι πολύ έξω από τα νερά του και σίγουρα αυτό κερδίζει το ενδιαφέρον μας.

Ότι και να πούμε για τον Tom Hiddleston απλά δεν θα είναι αρκετό.Ο χαρακτήρας του Loki είναι ραμμένος στα μέτρα του και καταφέρνει να περάσει σκέψεις και προβληματισμούς με μεγάλη ευκολία στον θεατή. Είναι απολαυστικός στις πιο αστείες του στιγμές αλλά ακόμα πιο απολαυστικός στις δραματικές του! Από το Cast σίγουρα θα ξεχωρίσει και ο Owen Wilson με τον χαρακτήρα του ήδη να μας κερδίζει από την πρεμιέρα της σειράς.

Γενικά οι χαρακτήρες φαίνεται πως θα ξεχωρίσουν καθώς είναι πολύ πιο διαφορετικοί από ότι μας έχει γνωρίσει η Marvel μέχρι στιγμής. Ο γρήγορος ρυθμος της πρεμιέρας συμβάλει στο να πάρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θες και να ετοιμαστείς αμέσως για την συνέχεια που προβλέπεται δυνατή παρόλο που η σειρά θα είναι μόλις 6 επεισόδια! Σκηνοθεσία και εφέ παραμένουν σε κινηματογραφικό επίπεδο με το Disney+ πλέον να πιέζει για τα καλά στο συνδρομητικό παιχνίδι!

Εννοείται θα επιστρέψουμε για την γενική αξιολόγηση της σειράς όταν αυτή ολοκληρωθεί.