Το «Girl Next Door», σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Μ. Γουίλσον, είναι μια ταινία τρόμου του 2007, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Jack Ketchum του 1989. Και τα δύο βασίζονται στην αληθινή ιστορία των βασανιστηρίων και της δολοφονίας ενός 16χρονου κοριτσιού στην Ινδιανάπολη, με τα μέσα ενημέρωσης και τους ντόπιους να θεωρούν το θάνατο της Σίλβια Λίκενς ως το πιο τρομερό έγκλημα που έχει διαπραχθεί ποτέ στην πολιτεία.

Κάπως έτσι άρχισε η ιστορία της 16χρονης που βασανίστηκε και τελικά δολοφονήθηκε

Το 1965, οι μετανάστες γονείς Λίκενς άφησαν τη Σίλβια και την αδερφή της, Τζένη, στη φροντίδα της Γερτρούδης Μπανιζέσκι. Η Μπανιζέσκι, μαζί με τα παιδιά της και μερικά αγόρια της γειτονιάς, φέρεται να έδεσε τη Σίλβια, να την ζεμάτισε με βραστό νερό, να έσβησε τσιγάρα πάνω της και, τουλάχιστον δύο φορές, την κακοποίησε σεξουαλικά με αντικείμενα όπως μπουκάλια σόδας.

Η Μπανιζέσκι είπε στους γονείς της Σίλβια ότι η έφηβο το είχε σκάσει, οπότε οι αστυνομικοί ήρθαν να ερευνήσουν την απόδρασή της. Μόλις η αδερφή της βρέθηκε στην ασφάλεια της αστυνομίας για να καταθέσει όλα όσα γνώριζε, αποκάλυψε την κακοποίηση που υπέστη η Σίλβια. Στις 26 Οκτωβρίου του 1965 η αστυνομία βρήκε το σώμα της Σίλβια. Οι γιατροί όρισαν την επίσημη αιτία θανάτου το πρήξιμο του εγκεφάλου, από την εγκεφαλική αιμορραγία και το σοκ από την παρατεταμένη βλάβη στο σώμα της. Η αυτοψία αποκάλυψε περίπου 150 πληγές στο σώμα της άτυχης έφηβης, με την Τζένη αργότερα να καταθέτει εναντίον των δολοφόνων της αδερφής της.

Αν και το δικαστήριο καταδίκασε τη Μπανιζέσκι σε ισόβια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερη το 1985, παρά τη δημόσια κατακραυγή και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα το 1990. Οι αρχές κατηγόρησαν, επίσης, τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της Μπανιζέσκι για τα βασανιστήρια και τη δολοφονία της Σίλβια. Ο μεγαλύτερος, 17 ετών, φυλακίστηκε για επτά χρόνια, ενώ ο 12χρονος για δύο. Επίσης, δύο από τα αγόρια της γειτονιάς εξέτισαν ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με την κατηγορία της συμμετοχής στα βασανιστήρια και την ανθρωποκτονία της άτυχης 16χρονης Σίλβια.