Στο φεστιβάλ λογοτεχνίας Cheltenham ο John Lydon , o frontam του πανκ θρυλικού συγκροτήματος Sex Pistol, είπε απευθυνόμενος στο κοινό ότι νιώθει εν μέρει υπεύθυνος για το θάνατο του Sid Vicious το 1979.

Ο μπασίστας των Pistols, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν John Simon Ritchie, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από τη μητέρα του, Anne Beverley μετά από ένα πάρτι για να γιορτάσει την αποφυλάκισή του, με εγγύηση, μετά τη σύλληψή του για επίθεση.

Επιπλέον, ανέμενε τη δίκη για τη δολοφονία της πρώην φίλης του, Nancy Spungen. Σύμφωνα με το βρετανικό πόρταλ Gloucestershire Echo, ο Lydon γνωστός επίσης και ως Johnny Rotten, είπε ότι «ο Sid δεν μπορούσε να παίξει κανένα όργανο, ούτε εγώ μπορούσα να τραγουδήσω. Η μητέρα του ήταν εξαρτημένη από την ηρωίνη και νιώθω άσχημα που τον έφερα στην μπάντα γιατί δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε όλα. Αισθάνομαι λίγο υπεύθυνος για το θάνατό του. Ομολογώ τους δαίμονες μου».

Ο 58χρονος Lydon εξέδωσε πρόσφατα το βιβλίο του «Anger is an Energy: My Life Uncensored» για το οποίο είπε σχετικά: «Πρόκειται για την ιστορία της παιδικής μου ηλικίας και του Johnny Rotten και όχι αυτού που εφευρέθηκε από τον [πρώην Manager] Malcolm McLaren»

Sex Pistols

John Lydon