Η σειρά του Netflix “Ginny & Georgia” εδώ και καιρό είναι πρώτη στο Ελληνικό top10 σειρών της πλατφόρμας.

Το Lordoftheseries.gr μας παρουσιάζει ένα αναλυτικό review της σειράς χωρίς φυσικά spoilers.

Πολλές αμερικανικές κωμωδίες ανά διαστήματα με έχουν απογοητεύσει και πραγματικά γίνομαι λίγο επιφυλακτική απέναντι τους . Όμως μπορώ να πω πως το τελευταίο διάστημα έκανα εξαιρετική επιλογή και δεν μου βγήκαν σαχλές αμερικανιές. Όπως η σειρά Ginny & Georgia – Τζίνι και Τζώρτζια.

Πρόκειται για την ιστορία μιας μάνας τρελής 30αρας που περνά σχεδόν εφηβεία με κόρη σε πραγματική ηλικία μιας εφήβου (15 χρόνων ) και ένα γιο πολύ μικρότερο . Όταν η μάνα είναι φαινομενικά τουλάχιστον πιο ανώριμη από την κόρη μπορεί να γίνει ένα τεράστιο τραύμα .

Η Τζώρτζια είναι μια καλλονή πραγματικά , με ένα τεράστιο πλατύ χαμόγελο και ακαταμάχητη ευφράδεια, ωστόσο δεν κατάφερε να τελειώσει ποτέ το σχολείο μιας και έμεινε άστεγη και έγκυος στα 15 της . Η σειρά ξεκινά όμως στο σήμερα και με μικρές αλλά τακτικές αναδρομές μαθαίνουμε το παρελθόν της . Η κόρη Τζίνι είναι η σκιά της μάνας της , half black ,half white , ντροπαλή ,μαζεμένη επισκιάζεται συνεχώς από την εντυπωσιακή Τζώρτζια . Προσπαθεί να φτάσει και να καταλάβει πως η μαμά της κερδίζει τους πάντες με μια ανάσα της και φυσικά ξεκινά να την θαυμάζει .

Οι ισορροπίες γρήγορα θα αλλάξουν όμως . Η Τζώρτζια δεν έχει καταφέρει να μείνει μόνη της στην ερωτική της ζωή για μεγάλο διάστημα . Η κόρη της από την άλλη ποτέ της δεν είχε καμία είδους σχέση . Ο Όστιν ο εννιάχρονος αδερφός από την άλλη επίσης ένα πολύ ήσυχο παιδί . Το σκηνικό θα αρχίζει να αλλάζει όταν η Τζώρτζια βάλει στο μάτι τον δήμαρχο της πόλης . Η κόρη θα διαφωνήσει έντονα με μια ακόμα σχέση της μάνας της και ο αδερφός της θα απογοητευτεί επίσης . Η Τζίνι όμως ξεκινά να χτίζει μια ζωή σε αυτή την πόλη για πρώτη φορά και θέλει να μείνει , κάνοντας φίλους και φλερτάροντας νιώθει αρκετά ευτυχισμένη .

Απειλείται από την απερίσκεπτη συμπεριφορά της μάνας της γιατί ξέρει πως αν η σχέση της δεν πάει καλά θα μετακομίσουν για ακόμα μια φορά . Όσο περνούν τα επεισόδια μαθαίνουμε τόσα πολλά για την φαινομενικά αθώα καλλονή που πλέον στα μάτια μας μοιάζει black widow. Ο τελευταίος της άντρας πέθανε από έμφραγμα και εκείνη δεν μπορούσε να πάρει την κληρονομιά γιατί η πρώην γυναίκα του θανόντος προσβάλει την διαθήκη . Έτσι η Τζώρτζια βρίσκεται ταπί και με χρέη . Εκεί αρχίζουν οι πλεκτάνες ….. ποιες πλεκτάνες ?

  1. Κλοπή σχολικού ταμείου
  2. Κλοπή δημοσίου ταμείου
  3. Πλαστές πιστωτικές κάρτες
  4. Κλοπή ρούχων από καταστήματα

Και η λίστα με τα αμαρτήματα της Τζώρτζια μόνο μεγαλώνει ….. ο πρώτος της άντρας αγνοείτε (τον έφαγε λάχανο ) , ο πατέρας του Όστιν φυλακή γιατί παγιδεύτηκε για απάτη , ο δεύτερος σύζυγος αυτός που άφησε την μεγάλη κληρονομιά δεν πέθανε αλλά τον σκότωσε και σκόρπισε τις στάχτες του στον αέρα μπροστά σε ανυποψίαστο κόσμο που γιόρταζε την επανεκλογή του δημάρχου – γκόμενου της . Όταν τα παιδιά της ανακαλύψουν όσα έχει κάνει, φεύγουν μακρυά της και εκεί τελειώνει η σεζόν .

Είναι μία πολύ αμφιλεγόμενη σειρά που σίγουρα δεν είναι καθαρά κωμωδία, αλλά πραγματικά απόλαυσα κάθε της λεπτό γιατί πραγματικά οι ανατροπές της είναι φοβερές και οι ηθοποιοί καταπληκτικοί . Πολύ καλοβαλμένη σωστά τοποθετημένη σπάει κάθε κατεστημένο και πρότυπο σωστής μάνας και δείχνει μια εντελώς διαφορετική προστασία παιδιών από την ίδια .

Ανατρεπτική σε πολλά επίπεδα και φυσικά λάτρεψα την Τζώρτζια η οποία είναι μια πανούργα μεν δολοφόνος που όμως πραγματικά αναγκάστηκε να κάνει κάποια από τα εγκλήματα της για να ζήσει εκείνη και τα παιδιά της χωρίς αυτό να δικαιολογεί παραβατικές συμπεριφορές η εγκληματικές δράσεις .

Δείτε το τρέιλερ