Η επέκταση του Arrowverse συνεχίζεται με το Superman and Lois το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου στο CW.

Ακολουθεί η κριτική της πρεμιέρας από το Lordoftheseries.gr

«Η αλήθεια είναι ότι ο Superman είναι ένας από τους λιγότερο αγαπημένους μου ήρωες οπότε η απόφαση μου για να ξεκινήσω την σειρά ήταν από απλή περιέργεια.

Βέβαια ήμουν διπλά επιφυλακτικός καθώς έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου τόσο στο CW όσο και στο σύμπαν ηρώων που έχει δημιουργήσει καθώς τα τελευταία χρόνια όλες οι σειρές του Arrowverse έχουν αρχίσει να κουράζουν λίγο πολύ. Το Superman and Lois όμως μου άφησε μια γλυκιά πρώτη εντύπωση παρά τις αμφιβολίες μου και σίγουρα αυτό το εκτιμώ.

Η σειρά ξεκινά με ένα μοντάζ από την μέχρι τώρα ζωή του Superman. Από τον ερχομό του στην γη μέχρι την γνωριμία του με την Lois και μερικές από τις δύσκολες στιγμές που μεσολάβησαν αλλά καθόρισαν αυτό που έχει γίνει. Θεωρώ πως το άνοιγμα με αυτήν την σκηνή ήταν αρκετά έξυπνο γιατί σε αντίθεση με πολλές άλλες σειρές του συγκεκριμένου σύμπαντος εδώ δεν έχουμε την δημιουργία ενός ήρωα αλλά την παρουσίαση ενός ήδη γνωστού ήρωα που αποτελεί παράδειγμα για πολλούς.

Το κεντρικό ζευγάρι λοιπόν αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην Metropolis και το Smallville και κατά κάποιον τρόπο το παρόν και το παρελθόν των χαρακτήρων. Οι δύο τους ζούνε μια διπλή ζωή καθώς έχουν φροντίσει να διαχωρίσουν την ηρωική ζωή από την κανονική. Μάλιστα οι δύο γιοί τους, Jon και Jordan, δεν γνωρίζουν τίποτα για το Alter Ego του πατέρα τους. Αυτό δημιουργεί κάποιες εντάσεις όταν αλήθειες θα έρθουν στην επιφάνεια, δημιουργώντας ένα πιο περίπλοκο οικογενειακό δράμα. Φυσικά από το προσκήνιο δεν θα μπορούσε να λείπει και η “απειλή” ή αλλιώς ο κακός της σειράς για τον οποίο δεν μαθαίνουμε πολλά άλλα βλέπουμε μια πρώτη σύγκρουση με τον Superman.

Από το Trailer κιόλας είχε φανεί πως η σειρά θα έχει πιο μουντό τόνο σε σχέση με το υπόλοιπο σύμπαν του CW, και όλο αυτό μεταφέρθηκε σωστά καθώς έδωσε την σοβαρότητα που αρμόζει σε έναν ήρωα όπως ο Superman. Η Lois (Elizabeth Tulloch) είναι απολαυστική και προσφέρει μια ωραία ισορροπία στην σειρά.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δω μια ακόμα Iris που θέλει απλά να είναι μέσα σε όλα χωρίς λόγο ύπαρξης και αυτό για την ώρα δεν γίνεται με την Lois. Με οσα είδα λοιπόν στην πρεμιέρα μπορώ να πω πως παρουσίασαν ωραία τους χαρακτήρες και οι ηθοποιοί ταιριάζουν με αυτό που ενσαρκώνουν και ας είναι μερικοί κάπως πιο επιφυλακτικοί με τον Tyler Hoechlin που σίγουρα Henry Cavill δεν είναι αλλά ο ρόλος του πάει μια χαρά.

Το επεισόδιο είχε αρκετές αποκαλύψεις και έθεσε τα θεμέλια για μια πολύ ωραία σεζόν βασισμένη στις οικογενειακές υποχρεώσεις και τις ηρωικές. Είχε σίγουρα καλή ροή και παρότι που ήταν μια ώρα δεν κούρασε, μοίρασε όμορφα την ιστορία με την δράση και την εισαγωγή των χαρακτήρων. Να πω επίσης πως καλή δουλειά έχει γίνει και στα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και στην σκηνοθεσία της που σε έκανε να αναρωτιέσαι εάν αυτό που βλέπεις είναι όντως παραγωγή του CW.

Η πρεμιέρα της σειράς υπόσχεται πολλά, άφησε μια γεύση από Man of Steel και βαζει τις βάσεις για κάτι πολύ ξεχωριστό. Μένει να δούμε αν θα τα χαλάσουν στην συνέχεια εκεί στο CW. Η 1η Season της σειράς θα αποτελείται από 15 επεισόδια».

Δείτε το τρέιλερ