Με τα νέα δεδομένα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να χαλαρώσουμε είναι να μετατρέψουμε το απόγευμα σε βράδυ και να δώσουμε ραντεβού για ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά σε καθιερωμένα σημεία στην πόλη.

Τα στέκια στην Αθήνα που ακολουθούν με ατμοσφαιρικούς και ιδιαιτέρως προσεγμένους χώρους, κερδίζουν τις εντυπώσεις τόσο με την αισθητική τους, όσο και με την ενημερωμένη λίστα κρασιών τους.

Louis Bistrot

Ένα μπιστρό με γαλλική φινέτσα, αναγεννησιακή αισθητική και εξειδίκευση στο κρασί στην καρδιά της πόλης. Αυτό είναι το Louis Bistrot (Καλαμιώτου & Αθηναΐδος 3) και η γαστρονομική εμπειρία που θα ζήσετε εδώ θα σας μεταφέρει αβίαστα σε κάποια από τις γραφικές γειτονιές στη λαμπερή Πόλη του Φωτός. Σε καθημερινή βάση σερβίρεται brunch και μεσημεριανό, με πιάτα σημεία αναφοράς του μενού την ταλιάτα μόσχου και το αποδομημένο μιλφέιγ πραλίνας.

Οι γευστικές προτάσεις του συνοδεύονται ιδανικά από κρασί, για την επιλογή του οποίου θα σας βοηθήσει ο έμπειρος σομελιέ, ώστε να απογειώσετε με τον ιδανικότερο τρόπο τις γεύσεις των πιάτων σας. Η ενημερωμένη wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

By the glass

Wine bar μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, το οποίο στεγάζεται σε ένα χώρο- κόσμημα με ιστορία και ιδιαίτερο χρώμα. Το By the glass (Γεωργίου Σουρή 3 & Φιλελλήνων) αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρασιού, καθώς διαθέτει στην κάβα του περίπου 200 ετικέτες, που τιμούν τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ στο δυναμικό του συγκαταλέγεται και το μοναδικό dispenser διαχείρισης ανοιχτών φιαλών που διασφαλίζει ότι πάντοτε θα γευτείτε το κρασί σας στις πιο ιδανικές συνθήκες. Στα συν και οι γευστικές προτάσεις του μενού που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Θα σε Κάνω Βασίλισσα

Το ατμοσφαιρικό wine & whisky bar ξεχώρισε άμα τη εμφανίσει του πριν από λίγα χρόνια στο Βοτανικό. Στεγάζεται σε έναν εντυπωσιακό ψηλοτάβανο χώρο στην Ιερά Οδό (Βέροιας 13 & Ιερά Οδός 64), σε μια «μεταμφιεσμένη» αποθήκη- πρώην αντιπροσωπεία γνωστής μάρκας αυτοκινήτων, και υπερηφανεύεται για τα εξαιρετικά κρασιά που σερβίρει και την εκλεκτή λίστα σε ουίσκι και άλλα σκούρα ποτά (ρούμι, κονιάκ, αρμανιάκ, μπράντι). Όλα αυτά συνοδεύονται με γεύσεις που τα αναδεικνύουν –από delicatessen και fondue μέχρι ζυμαρικά και πιάτα με κρέας.