Με τα φθινοπωρινά απογεύματα να παραμένουν ακόμη γλυκά, έως ζεστά θα μπορούσαμε να πούμε, τα wine bars με τραπεζάκια έξω στο κέντρο της Αθήνας μοιάζουν ιδανική επιλογή για χαλαρές στιγμές με τους φίλους ή τους συναδέλφους.

Ακολουθούν τέσσερα από αυτά με τραπεζάκια σε πεζόδρομους και ταράτσες για να απολαύσετε after office κρασιά.

Heteroclito

Από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα wine bars στο κέντρο της πόλης (Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30), το σοφιστικέ Heteroclito αποπνέει παριζιάνικο αέρα και τιμά ιδιαιτέρως το ελληνικό κρασί. Εκτός από τον μικρό εσωτερικό του χώρο, διαθέτει λιγοστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φωκίωνος για τις γλυκές φθινοπωρινές βραδιές.

Oinoscent

Με διττή λειτουργία, αυτή του wine bar και της κάβας, το Oinoscent (Βουλής 45-47) στη γειτονιά του Συντάγματος, διαθέτει μια ενημερωμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες (περίπου 1.000) οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, με 40 από αυτές, περίπου, να σερβίρονται και σε ποτήρι. Ενημερωμένη, επίσης, είναι και η κάρτα του φαγητού.

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget.

Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι η ταράτσα του, η οποία πιο ανανεωμένη από ποτέ σας υποδέχεται για τις φθινοπωρινές, βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με την φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί.

Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από jazz, soul και funk ήχους.