Χορηγός του Βραβείου Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου είναι για 4η συνεχή χρονιά η μπίρα Fischer, βραβεύοντας την ταινία, που οι ίδιοι οι θεατές θα αναδείξουν με την ψήφο τους. Η πιο σινεφίλ μπίρα δίνει και φέτος τη δική της «γεύση» στο ανοιξιάτικο ραντεβού του γαλλόφωνου κινηματογράφου με το αθηναϊκό κοινό, τηρώντας την υπόσχεσή της να στηρίζει τις σημαντικότερες πολιτιστικές πρωτοβουλίες.

Το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου άνοιξε την αυλαία του την Τετάρτη 19 Μαρτίου στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την ταινία «Yves Saint Laurent», παρουσία του πρέσβη της Γαλλίας Jean Loup Kuhn-Delforge, του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Olivier Descotes, της γνωστής γαλλίδας ηθοποιού Nathalie Baye, του σκηνοθέτη της ταινίας «Yves Saint Laurent», Jalil Lespert , της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον Γιώργο Χωραφά, καθώς και της ηθοποιού Ιζαμπέλλας Κογεβίνα που παρουσίασε την τελετή έναρξης.

Πολλές προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό χώρο τίμησαν με τη παρουσία τους αυτή τη ξεχωριστή βραδιά. Μεταξύ αυτών η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, πολλοί πρέσβεις άλλων χωρών στην Ελλάδα, η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η Διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκη Ειρήνη Γερουλάνου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου όπως η Μαρία Ναυπλιώτη, η Ζέτα Δούκα, κ.α. Η βραδιά συνεχίστηκε στη Γαλλική Πρεσβεία με την καθιερωμένη δεξίωση, όπου οι προσκεκλημένοι διασκέδασαν, απολαμβάνοντας μπίρα Fischer.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί στις αθηναϊκές αίθουσες μέχρι τις 26 Μαρτίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικό άξονα του Φεστιβάλ αποτελεί και φέτος η «συνάντηση» του ελληνικού κοινού με την γαλλική κινηματογραφική δημιουργία, καθώς και ο γόνιμος διάλογος μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Οι σινεφίλ θα βρουν όλες τις ταινίες του Φεστιβάλ στο http://festivalfilmfrancophone.gr και μπορούν να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις μέσα από τη σελίδα της Fischer στο Facebook www.facebook.com/FischerBeerGreece.


1. Μαρία Ναυπλιώτου


2. Πανιω Βεντζα Άλεξ Κάβδας


3. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα


4. Πάνος Καρβούνης Ειρήνη Νικολοπούλου


5. Γιώργος Χωραφάς


6. Ζέτα Δούκα


7. Σωκράτης Αλαφούζος


8. Jalil Lespert (Σκηνοθέτης της ταινίς YSL)


9. Χαρά Πιπερίδου Κωνσταντίνος Τζούμας


10. Γιώργος Χωραφάς


11. Άλεξ Κάβδας


12. Jean Loup Kuhn-Delforge (Πρέσβης της Γαλλίας) & Alexander Koch (Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας)