Συνεχίζουμε να «Μένουμε σπίτι με χαρακτική» και η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών με τη σειρά της συμβάλλει με ένα μικρό δείγμα από τις εκθέσεις που έχει πραγματοποιήσει. Από σήμερα  μπορείτε να ταξιδέψετε μαζί μας στην Λήμνο και την έκθεση «Χάραξη πορείας» που είχαμε πραγματοποιήσει το καλοκαίρι του 2017, ενώ από τις 12 Απριλίου θα  δείτε  την «Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική στο Λαύριο»

Μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών μπορείτε να δείτε το βίντεο με τα έργα πατώντας το κουμπί που γράφει το όνομα της έκθεσης

  • «Χάραξη πορείας» Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ) και ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού Δήμου Λήμνου διοργάνωσαν έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στον Πολυχώρο “Αποθήκη” στη Μύρινα της Λήμνου. Είκοσι τρεις εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη της ΕΕΧ σχεδίασαν, χάραξαν και τύπωσαν στα εργαστήριά τους 60 πρωτότυπα έργα σε χαρτί. Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν ένα δείγμα της δημιουργίας τους και είναι φιλοτεχνημένα και τυπωμένα με όλες τις τεχνικές και τάσεις που έχουν αναπτύξει μέσα από επίμονη και χρονοβόρα διαδικασία. (Από 7 Απριλίου)
  • «Σύγχρονη Ελληνική Χαρακτική στο Λαύριο» Η έκθεση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015, σε συνεργασία με την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής, στο Παλιό ξενοδοχείο Ευρώπη στο Λαύριο. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, παρουσίασαν μέρος των τελευταίων τους έργων. Τα έργα που παρουσιάστηκαν αποτέλεσαν ένα δείγμα της δημιουργίας, που χαρακτηρίζει τον κόσμο της Σύγχρονης Χαρακτικής Τέχνης και ήταν φιλοτεχνημένα με όλες τις τεχνικές και τάσεις που όμως είχαν τη δική τους αισθητική και ποιητική αξία. (από 12 Απριλίου)